Igazi édes különlegesség.
Egyszerű elkészíteni.
Sokféle túros, mandulás és csokoládés édességet ismerünk, de csak kevesen gondolnának erre a variációra.
Érdemes kipróbálni.
A mandulát törjük össze apró darabokra. Serpenyőben kezdjük el arany barnára pirítani, majd adjuk hozzá a sima cukrot.
Vegyük elő a sütőpapírt, és arra öntsük ki a karamellizált mandulát. Amikor kihűlt, törjük darabokra, akárcsak a grillázzsal tennénk.
Törjük össze az étcsokoládét. A felét olvasszuk fel vízgőz felett, vagy tegyük pár másodpercre mikrohullámú sütőbe.
A túróhoz keverjük hozzá a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Amennyiben a túró nagyon száraz lenne, adjunk hozzá egy pici tejfölt.
Vegyünk elő poharakat, és kezdjük el rétegezni az előkészített alapanyagokat.
Először jön a karamellizált mandula, utána a túró, majd az összetört étcsokoládé darabok, megint túró és végül az olvasztott étcsokoládé.
A karamellizált mandula nem lesz nagyon kemény, ha összekeverjük a túróval.
Ezek a különleges ízek összepárosítva hihetetlen íz élményt nyújtanak.
Bátra készíthetjük vendégváróként, hétvégi ebéd után desszertként.
Még kezdő háziasszonyok számára is ajánlott lehet ez a finomság, hiszen ezt mindenki eltudja készíteni.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat