Forró tejhab, eszpresszó kávé, kis cukor és kanál.
Mindösszesen ennyi kell, hogy szépen elkészíthessük a latte macchiato kávénkat.
Reggel vagy délután, vendégeket fogadván, sokkal jobban néz így ki a felszolgált kávé, mintha külön szervíroznánk a tejet és a kávét.
Pár perccel tart tovább elkészíteni, mint a tejeskávét, viszont kreatív ízélményben lehet részünk.
Mitől lesz három rétegű kávénk?
Variálunk a hőfokokkal, színekkel és állagokkal.
Először főzzük le a rövid kávét, amit ízesítünk cukorral.
Magas peremű csészébe öntsünk forró tejet, amit felhabosítunk például elemmel működő tejhabosítóval.
A tejhabosítóval addig verjük a tejet, amíg kemény habot nem kapunk a tetején. Csak a hab részére lesz szükségünk. Aki ügyes és elég időt szán a tejhabosításra, majdnem az egész tejet habbá tudja verni. Csak idő függvénye.
Úgy számoljunk, hogy 1 dl tejből körülbelül a háromszorosára növő habot kapunk.
Vegyünk elő átlátszó poharat, amiben a latte macchiato-t rétegezni fogjuk.
Először a pohár aljára öntsünk hideg tejet.
Ezt követően kanál segítségével, a kanálról lecsurgatva öntsük rá a rövid, fekete kávét.
Végezetül a tetejére adagoljuk a tejhabot.
A hab tetejére szórhatunk kakaóport vagy fahéjat is.
El is készült a latte macchiato kávékülönlegességünk.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat