Alma, darált hús, sajt, és ha még ezt egy aranyos formában készítjük el, akkor egy igazi finomságot kapunk.
Szeleteljük fel a hagyma felét, és ¼ l vízben a zöldséglevessel együtt 15-20 percig főzzük.
Mossuk meg a kakukkfüvet, tépdeljük le leveleit, és a többi hozzávalót is vágjuk apró darabokra.
Reszeljük le a sajtot.
A darált húst gyúrjuk össze a maradék apró kockára vágott hagymával, kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítsük.
Mossuk meg az almákat és vágjuk félbe úgy, hogy a képen látható formát kapjuk.
Magozzuk ki és spricceljük meg citromlével.
Töltsük az almakosarakba az ízesített darált húst, majd tegyük a tetejükre a bacon szeleteket, illetve a reszelt sajtot.
A megfőzött hagymához adjuk hozzá a tejszínt még forró állapotban, és kézi botmixerrel keverjük el.
Ezt az öntetet öntjük a töltött almák tetejére, és sütőbe tesszük 20 percre 200 °C fokon.
Néha locsolgassuk meg sütés közben a tejszínes öntettel almáinkat.
A burgonyát mossuk és pucoljuk meg, majd kockákra vágva főzzük meg sós vízben 20 perc alatt.
Még forró állapotban adjunk hozzá meleg tejet, és meleg vajat, majd krumplinyomóval keverjük alaposan el.
Sóval és szerecsendióval ízesítsük.
Ezen étel mellé ajánlott fehér bort kínálni, például rizlinget.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat