A rántott húst mindenki szereti és többféle húsból készíthető.
Konyhánként és szokásonként változik, ki, milyen húst szeret rántott húsként elkészíteni.
Hagyományosan rántott hús mellé krumplipürét eszünk leggyakrabban, pedig sok más köret illik hozzá.
Aki szereti kipróbálni az újdonságokat és elkalandozni az ízek világában, készítsen köretként mézes sárgarépát.
Ez a recept sokkal inkább szól a köretről, mintsem a rántott hús készítéséről, de még így is adhatunk egy plusz tippet a puha rántott húshoz.
Még panírozás előtti napon forgassuk meg a megmosott és lecsepegtetett húst lisztben, majd tojásban.
Így tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára állni.
Ekkor még sem a húst, sem pedig a tojást nem szabad megsózni, mert a hús a sótól levet ereszt.
Csak panírozáskor tegyünk a tojásba sót.
Panírozzuk be a húst és forró olajban süssük arany barnára.
Mossuk meg a narancsot és reszeljük le a fele héját, majd csavarjuk ki a levét.
Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát.
A sárgarépát tegyük fel serpenyőben pirulni rozmaringgal és vajjal 3-5 percre.
Öntsük fel narancslével és adjuk hozzá a narancs lereszelt héját.
Forraljuk fel fedő alatt, majd adjuk hozzá a mézet.
Csak a méz hozzáadása után ízesítsük sóval és borssal.
Forraljuk még fedő alatt 5-8 percig, amíg a répa megpuhul.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat