Bodza virágából legtöbben szörpöt készítenek vagy bepanírozzák.
Olvasónk levesként készítette el ezt a fantasztikusan aromás, üde virágot.
Most megmutatjuk, hogyan lehet bodza virágból tejszínnel levest készíteni.
A vizet mézzel, egy karika citrommal zománcozott edényben felforraljuk.
Amikor kihűlt, beletesszük a bodzavirágokat, lefedjük és egy napot pihentetjük.
Leszűrjük, felforraljuk és joghurtból, lisztből készült habarással behabarjuk.
Pár percig forraljuk, sózzuk és belekeverjük a nyers tejszínt, tovább forraljuk, majd kevergetve kihűtjük és hűtőszekrénybe tesszük.
Tálaláskor citromot és sült bodzavirágot adunk mellé.
A virágot kisebb darabokra tépkedjük, és a sűrű tésztában megmártva forró olajban kisütjük.
A receptet Maár Lilla küldte szerkesztőségünknek.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat