Gyorsan elkészíthető, könnyű étel.
Kifejezetten nyári hónapokra ajánlott, amikor nem szeretünk órák hosszat a meleg tűzhely mellett főzni.
Friss bazsalikom, paradicsom, sajt és tortellini.
1–1,5 kg friss tortellini (sajttal töltve)
só, bors, cukor
2-3 evőkanál fenyőmag
400 g koktélparadicsom
150 g mozzarella sajt
2 evőkanál balzsamecet
50 tg zöld pesto
1 evőkanál olíva olaj
1 csokor friss bazsalikom
A tortellinit főzzük meg forrásban lévő vízben alacsony lángon. Forrástól számítva 2-4 perc és el is készül.
A fenyőmagokat pirítsuk meg száraz serpenyőben és hagyjuk kihűlni.
Mossuk meg a paradicsomot és bazsalikom leveleket.
Szűrjük le a mozzarella levét.
Keverjük el a pestot balzsamecettel, sóval, borssal, csipet cukorra, majd adjunk hozzá olíva olajat.
Adjuk hozzá a pesto keverékhez a koktélparadicsomot és bazsalikomot, mozzarella sajtot.
Halmozzuk egymásra a tortellinivel.
Tálaláskor szórjuk rá a pirított fenyőmagot.
A pesto kis üvegekben kapható szupermarketekben, de csak kevesen tudják, hogy a pestot érdemes hígítani. Sokan önmagában kenik szószként salátákra, húsokra, de úgy nagyon tömény lehet.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat