Egyszerűen csodálatos ez a torta, amit könnyen elkészíthetünk sütés nélkül.
Áfonya, joghurt, mandula, vajas sütemény.
Külön-külön is finomak, de így egyben tortát készíthetünk belőlük.
Az alap vajas süteményből készül, tetejére pedig zselatinnal elkevert joghurt kerül.
Az áfonyás öntet már csak „hab” a tortán.
Olvasszuk ki vagy mossuk meg az áfonyát.
Kenjük ki a csatos tortaformát vékonyan olajjal. A tortaformának csak a peremét fogjuk használni, amit lapos tányérra teszünk.
Daráljuk durvára a mandulát.
A mandulát keverjük el a vajjal és apróra (morzsára) tört vajas keksszel.
Tegyük le a keveréket a tortaforma aljára egyenletesen, majd tegyük hűtőszekrénybe.
Áztassuk be a lapzselatinokat vízbe, hogy megszívják magukat.
Mossuk meg a citromot és reszeljük le a héját.
A krémsajtot keverjük el joghurttal hőálló edényben 150 g cukorral, reszelt citromhéjjal.
A lapzselatinokat pici vízzel olvasszuk meg, de ne forraljuk fel és tegyük félre hűlni.
Amikor kicsit kihűlt, tegyük félre az egyharmadát, a többit keverjük hozzá a krémsajtos keverékhez.
Verjük fel a tejszínt kemény habbá és keverjük a krémhez.
Kenjük rá a hűtőszekrényből kivett torta alapra és tegyük vissza a hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük az áfonyás bevonót.
Az áfonyát tegyük hőálló edénybe és botmixer segítségével keverjünk el benne 2 evőkanál cukrot.
A félretett megolvasztott lapzselatint adjuk hozzá és kis lángon melegítsük fel.
Az áfonyás bevonót kenjük rá a torta tetejére és tegyük vissza a hűtőszekrénybe, hogy megszilárdulhasson.
Tálalás előtt vegyük le a torta perem részét és már vághatjuk is a szeleteket.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat