18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Áfonya torta joghurttal – Sütés nélkül

Megosztás
Konyha

Egyszerűen csodálatos ez a torta, amit könnyen elkészíthetünk sütés nélkül. Áfonya, joghurt, mandula, vajas sütemény. Külön-külön is finomak, de így egyben tortát készíthetünk belőlük. Az alap vajas süteményből készül, tetejére pedig zselatinnal elkevert joghurt kerül. Az áfonyás öntet már csak „hab” a tortán.


Egyszerűen csodálatos ez a torta, amit könnyen elkészíthetünk sütés nélkül.

Áfonya, joghurt, mandula, vajas sütemény.

Külön-külön is finomak, de így egyben tortát készíthetünk belőlük.

Az alap vajas süteményből készül, tetejére pedig zselatinnal elkevert joghurt kerül.

Az áfonyás öntet már csak „hab” a tortán.

Mi kell hozzá? (8 szelethez)
  • 300 g fagyasztott vagy friss áfonya
  • olaj a tortaforma kikenéséhez
  • 100 g vaj
  • 75 g mandula (pucolatlan)
  • 100 g vajas sütemény
  • 6 lapzselatin
  • 1 citrom
  • 100 g tejszínhab
  • 400 g mascarpone krémsajt
  • 150 g natúr joghurt
  • 150 g + 2 evőkanál cukor (nyírfacukor is megfelelő vagy folyékony édesítőszer)
  • 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés

Olvasszuk ki vagy mossuk meg az áfonyát.

Kenjük ki a csatos tortaformát vékonyan olajjal. A tortaformának csak a peremét fogjuk használni, amit lapos tányérra teszünk.

Daráljuk durvára a mandulát.

A mandulát keverjük el a vajjal és apróra (morzsára) tört vajas keksszel.

Tegyük le a keveréket a tortaforma aljára egyenletesen, majd tegyük hűtőszekrénybe.

Áztassuk be a lapzselatinokat vízbe, hogy megszívják magukat.

Mossuk meg a citromot és reszeljük le a héját.

A krémsajtot keverjük el joghurttal hőálló edényben 150 g cukorral, reszelt citromhéjjal.

A lapzselatinokat pici vízzel olvasszuk meg, de ne forraljuk fel és tegyük félre hűlni.

Amikor kicsit kihűlt, tegyük félre az egyharmadát, a többit keverjük hozzá a krémsajtos keverékhez.

Verjük fel a tejszínt kemény habbá és keverjük a krémhez.

Kenjük rá a hűtőszekrényből kivett torta alapra és tegyük vissza a hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük az áfonyás bevonót.

Az áfonyát tegyük hőálló edénybe és botmixer segítségével keverjünk el benne 2 evőkanál cukrot.

A félretett megolvasztott lapzselatint adjuk hozzá és kis lángon melegítsük fel.

Az áfonyás bevonót kenjük rá a torta tetejére és tegyük vissza a hűtőszekrénybe, hogy megszilárdulhasson.

Tálalás előtt vegyük le a torta perem részét és már vághatjuk is a szeleteket.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat