18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Cappuccino puding fahéjas tejhabbal

Megosztás
Konyha

Kávé, tejhab, puding, külön-külön is finomak. Ezekből az egyszerű alapanyagokból készíthetünk mesteri és mennyei reggeli vagy délutáni desszertet. Krémesen, lágyan adjuk át magunkat az élvezetnek. Szeretem a pudingot!


Kávé, tejhab, puding, külön-külön is finomak.

Ezekből az egyszerű alapanyagokból készíthetünk mesteri és mennyei reggeli vagy délutáni desszertet.

Krémesen, lágyan adjuk át magunkat az élvezetnek.

Szeretem a pudingot!

Mi kell hozzá? (4 személynek)
  • 3 teáskanál frissen főzött eszpresszó kávé
  • 100 g tejszín (főző)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főző)
  • 600 ml tej
  • 5 evőkanál cukor vagy folyékony édesítőszer
  • 1 csapott teáskanál fahéj
Elkészítés

Főzzük le a kávét. Tejszínnel keverjük csomómentesre a vanília pudingport.

Forraljunk fel 400 ml tejet 4 evőkanál cukorral.

A tejszínnel elkevert pudingporhoz adjuk hozzá a frissen főtt kávét és öntsük bele a felforralt tejbe, majd forraljuk össze, hogy a puding besűrűsödjön. Hagyjuk lehűlni kicsit.

Töltsük poharakba.

Keverjük el a fahéjat 1 evőkanál cukorral. 200 ml tejet verjünk habosra tejhabosítóval. Tegyük a puding tetejére és szórjuk meg cukros fahéjjal.

Tipp

Mitől nem lesz a puding "gumis"?

Bármilyen pudingot elkészíthetünk főzőtejszínt hozzáadva, így a puding garantáltan krémes lesz nem pedig „gumis”.

Ez általában nem szerepel a pudingok csomagolásán, pedig egy kis főzőtejszín csodákra képes.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat