Túl unalmas a hagyományos tükörtojás?
Nem csak az íz élményt fokozhatjuk, hanem a látványt is!
Tojás, ravioli tészta, friss spenót és sovány sonka.
Elképzeltük az ízét?
Akkor ideje elkészíteni!
Pucoljuk meg a hagymát és fokhagymát, majd vágjuk apróra. Melegítsük fel az olíva olajat és pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát.
A megtisztított vagy kiolvasztott spenótot szintén vágjuk apróra és adjuk a pirított hagymához.
Ízesítsük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval.
A ravioli tésztát vágjuk akkora négyszögekre, amivel kibélelhetjük a muffin sütőformát.
Olajjal kenjük ki a formát és béleljük ki a tésztával.
Tegyük először bele a pirított hagymás spenótot a tésztába, ezután következik a reszelt ricotta sajt.
Üssünk mindegyikbe bele egy tojást, de úgy, hogy a sárgája egyben maradjon.
Tegyük 175 °C előmelegített sütőbe sülni 15-20 percre.
Amíg a tojás sül, a sonkát vágjuk apróra és pirítsuk meg ugyan abban a serpenyőben, amiben a hagyma pirult.
Adjuk hozzá a petrezselymet, amit durvára vágtunk.
A tészta csücskeit megfogva tudjuk kiemelni a sütőformából.
Tálaláskor tegyük a petrezselymes sonkát a tojás tetejére.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat