18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Fagylalttorta készítése lépésről lépésre

Megosztás
Konyha

Fagyi és torta. Készítsük el egyben gyorsan. Mi más lehetne ennél hűsítőbb desszert, mint a fagylalttorta. Ugye, milyen jól néz ki? Most megmutatjuk, hogyan készül a diós, mazsolás, mandulás és természetesen csokoládés fagylalttorta. De nem feltétlenül kell ezt a variációt készítenünk, hiszen választhatunk színes gyümölcsöket, de elkészíthetjük pisztáciás változatban is. Pisztáciával készítve például zöld lesz a fagylalttorta. Szín vagy íz a döntő?


Fagyi és torta.

Készítsük el egyben gyorsan.

Mi más lehetne ennél hűsítőbb desszert, mint a fagylalttorta.

Ugye, milyen jól néz ki?

Most megmutatjuk, hogyan készül a diós, mazsolás, mandulás és természetesen csokoládés fagylalttorta.

De nem feltétlenül kell ezt a variációt készítenünk, hiszen választhatunk színes gyümölcsöket, de elkészíthetjük pisztáciás változatban is.

Pisztáciával készítve például zöld lesz a fagylalttorta.

Szín vagy íz a döntő?

Mi kell a fagylalttorta elkészítéséhez? (16 szelet)
  • puha vaj a tortaforma kikenéséhez
  • 100 g mazsola
  • 90 g habcsók
  • 300 g étcsokoládé
  • 100 g mandula (bőrrel)
  • 100 g dió
  • 800 g tejszín (hab)
  • 2-3 evőkanál darált mandula (tortaforma megszórásához)

 

Elkészítés

Első lépés

Kenjük ki a tortaformát vajjal és szórjuk meg darált mandulával.

Vágjuk apróra a diót, habcsókot és a mandulát.

A csokoládét is vágjuk durva darabokra.

Mindenből tegyünk félre egy keveset a díszítéshez.

Második lépés

A tejszínt magas sebességfokozaton verjük fel habverővel kemény habbá keverőtálban.

 

 

 

Harmadik lépés

Keverjük el a kemény tejszínhabban a mazsolát, habcsókot, csokoládét, mandulát és a diót.

Szépen össze fog állni.

 

 

 

Negyedik lépés

Kezdjük el a krémet beletölteni a tortaformába.

Szépen oszlassuk el, hogy ne legyenek hatalmas buborékok benne.

Tegyük mélyhűtőbe pár órára, amíg a fagylalt megkeményedik.

Tálalás előtt 20-30 perccel vegyük ki.

Ötödik lépés

Díszíthetjük a fagylalttortát forró vízgőz felett megolvasztott csokoládéval.

Melegítsük fel a csokoládét, és hagyjuk kicsit kihűlni.

 

 

 

Hatodik lépés

Díszítsük a tortát habcsókdarabokkal, mandulával, és amivel mi szeretnénk.

Legvégül folyassuk rá a már kicsit kihűlt olvasztott csokoládét.

 

Elkészült a fagylalttorta!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat