Fagyi és torta.
Készítsük el egyben gyorsan.
Mi más lehetne ennél hűsítőbb desszert, mint a fagylalttorta.
Most megmutatjuk, hogyan készül a diós, mazsolás, mandulás és természetesen csokoládés fagylalttorta.
De nem feltétlenül kell ezt a variációt készítenünk, hiszen választhatunk színes gyümölcsöket, de elkészíthetjük pisztáciás változatban is.
Pisztáciával készítve például zöld lesz a fagylalttorta.
Szín vagy íz a döntő?
Kenjük ki a tortaformát vajjal és szórjuk meg darált mandulával.
Vágjuk apróra a diót, habcsókot és a mandulát.
A csokoládét is vágjuk durva darabokra.
Mindenből tegyünk félre egy keveset a díszítéshez.
A tejszínt magas sebességfokozaton verjük fel habverővel kemény habbá keverőtálban.
Keverjük el a kemény tejszínhabban a mazsolát, habcsókot, csokoládét, mandulát és a diót.
Szépen össze fog állni.
Kezdjük el a krémet beletölteni a tortaformába.
Szépen oszlassuk el, hogy ne legyenek hatalmas buborékok benne.
Tegyük mélyhűtőbe pár órára, amíg a fagylalt megkeményedik.
Tálalás előtt 20-30 perccel vegyük ki.
Díszíthetjük a fagylalttortát forró vízgőz felett megolvasztott csokoládéval.
Melegítsük fel a csokoládét, és hagyjuk kicsit kihűlni.
Díszítsük a tortát habcsókdarabokkal, mandulával, és amivel mi szeretnénk.
Legvégül folyassuk rá a már kicsit kihűlt olvasztott csokoládét.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat