18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Kockacukor, ami lehet szív alakú! – Hogyan készítsd el otthon!

Megosztás
Konyha

Unalmas a kocka alakú cukor? Kinéztük magunknak a boltban, de túl drága? Elkészíthetjük mi magunk is otthon és kicserélhetjük a cukortárolóban a cukrot. Ettől kezdve kínálhatjuk vendégeinket kávé vagy tea, esetleg üdítő mellé formás vagy akár színes kockacukorra is, ami lehet szív, csillag vagy bármilyen más alakú. A lényeg, hogy egyedi lesz. Fehér és barna formás cukrok készítése Mi kell hozzá?


Unalmas a kocka alakú cukor?

Kinéztük magunknak a boltban, de túl drága?

Elkészíthetjük mi magunk is otthon és kicserélhetjük a cukortárolóban a cukrot.

Ettől kezdve kínálhatjuk vendégeinket kávé vagy tea, esetleg üdítő mellé formás vagy akár színes kockacukorra is, ami lehet szív, csillag vagy bármilyen más alakú. A lényeg, hogy egyedi lesz.

Fehér és barna formás cukrok készítése

Mi kell hozzá?

  • fehér vagy barna kristálycukor
  • víz
  • teáskanál
  • mintás jégkocka készítő szilikon forma
  • zsírpapír
Elkészítés

Öntsünk körülbelül egy csésze cukrot tálba és kezdjünk el hozzáadni vizet. Addig adagoljuk a vizet kevergetés közben, amíg paszta szerű állagot nem kapunk. A cukor ne olvadjon el! A formás jégkocka készítőt béleljük ki zsírpapírral (vágjuk kis darabokra) és kezdjük el teáskanállal megtölteni a formát. Jól nyomjuk bele a cukor pasztát. Hagyjuk kiszáradni egy nap alatt, majd nyomjuk ki a cukrokat a formából.

Elkészültek a formás cukrok.

 

Színes „kockacukor” készítése

 

 

 

 

Az eljárás ugyan az, mint az előző esetben, csak még adunk hozzá egy kis ételfestéket is.

Vízben oldjuk föl az ételszínezőt, és ezzel a keverékkel kezdjük el a kristálycukrot felönteni.

Díszített kockacukor

Még ezeket a kis kockacukrokat is lehet díszíteni. Jó ötlet lehet Valentin napra, karácsonyra, Mikulásra, attól függően, milyen tortadekorációt és színes, formás apró cukrokat használunk.

Hogyan illeszthetőek ezek a színes dekor kiegészítők a kockacukorra?

Csak mártsuk a dekoráció alját mézbe és nyomjuk rá a kockacukorra. Hagyjuk megszáradni és készen is van. Ehhez biztos kézre van szükség, de használhatunk fogpiszkálót is, amit a mézbe mártunk, és azzal helyezzük el a méz cseppet a kockacukron. Gondoltuk volna, hogy a méz használható cukordekoráció rögzítésére?


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat