Turbó recept azoknak, akik szeretnek gyorsan ínyencséget sütni.
Fehér csokoládé, cseresznye, mandula és bármilyen furcsán is hangzik, répa.
Ezt a receptet elrontani nem lehet, ezért kezdő süteménykészítőknek kifejezetten ajánlott.
Színes, ízletes, pikáns, a receptet biztosan elkérik majd tőlünk.
Távolítsuk el a cseresznyéből a magokat. Tisztítsuk meg a sárgarépát és reszeljük le finomra. A csokoládét törjük apró darabokra.
A tojást és a cukrot keverjük habverővel addig, amíg a cukor feloldódik és krémes állagú lesz. Apránként adagolva adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, őrölt mandulát, fahéjat, pici sót és keverjük el alaposan. Végül adjuk hozzá a reszelt sárgarépát.
Vajazzuk és lisztezzük ki a sütőformát, majd töltsük bele a tészta egyharmadát. A maradék majd a sütemény tetejére kerül.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Egyenletesen elosztva szórjuk a tésztára a cseresznyét és csoki darabokat, majd öntsük rá a félretett tésztát. Tetejére szórjuk rá a vágott mandulát.
Tűpróbáig sütjük, majd kivesszük a sütőből a süteményt és hagyjuk 15 percet állni. Csak ezután vegyük ki a sütőformából.
Tálaláskor díszíthetjük tejszínhabbal.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat