Ki szereti a pudingot?
És ki szereti a tejbegrízt?
Grízből készítünk most pudingot, amit úgy ízesítünk, ahogyan igazán szeretjük.
Félre a por alapú pudingokkal, színezőanyagokkal!
Megmutatjuk, hogyan készíthető búzadarából finom puding desszert.
Gondoltunk már erre a variációra? Ízesítésként használhatunk friss gyümölcsöt, befőttet, csokoládét, mogyorót, diót, és aki szereti, lekvárt is. Majdnem olyan, mint a tejbegríz, ám mégis kreatívabb és ízletesebb.
A fólia használata nem kötelező, de ha letakarjuk vele a grízpudingot, és hűtőszekrénybe tesszük, akkor jobban összeérik, és nem veszi át más ételek illatát a hűtőszekrényből.
Forraljuk fel a tejet 100 g cukorral. Keverés közben szórjuk bele a búzadarát és forraljuk össze 3-4 perc alatt. Húzzuk le a tűzről és fedjük le, hogy a gríz megdagadhasson. Ez körülbelül 5 perc.
Most következhet a rétegenkénti lerakás. Első rétegként mindig a tejben puhult grízt tegyük le és utána következhetnek a gyümölcsök. Legvégül jön a tejszínhab.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat