18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Szelídgesztenye gombóc túróval és pirított darált mogyoróval

Megosztás
Konyha

Szelídgesztenyéből nem csak gesztenyemassza, vagy ismertebb nevén gesztenyepüré készíthető, hanem sok más étel is. Aki szereti a szilvás, barackos vagy túrógombócot, ezt is ízletesnek fogja találni. Ideje új recepttel bővítenünk receptfüzetünket. Megmutatjuk, hogyan készül a gesztenyés gombóc, és azt is, hogyan lehet a pirított zsemlemorzsát felturbózni például dióval.


Szelídgesztenyéből nem csak gesztenyemassza, vagy ismertebb nevén gesztenyepüré készíthető, hanem sok más étel is.

Aki szereti a szilvás, barackos vagy túrógombócot, ezt is ízletesnek fogja találni.

Ideje új recepttel bővítenünk receptfüzetünket.

Megmutatjuk, hogyan készül a gesztenyés gombóc, és azt is, hogyan lehet a pirított zsemlemorzsát felturbózni például dióval.

Mi kell hozzá? (4 személynek)
  • 400 g zsírszegény túró
  • 75 g vaj + 25 g vaj
  • 200 g liszt
  • 40 g búzadara
  • 3 tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 50 g előfőzött szelídgesztenye (vákuumzacskóban kapható)
  • 2 evőkanál cseresznyepálinka
  • 75 g étcsokoládé
  • 125 g tejszín
  • 4-5 evőkanál áfonyalekvár (használhatunk más lekvárt is)
  • 50 g őrölt mogyoró
  • 50 g zsemlemorzsa
Elkészítés

Adjuk a túróhoz a 75 g vajat, lisztet, búzadarát, tojás sárgákat, reszelt citromhéjat, csipet sót és 3 evőkanál cukrot. Alaposan keverjük össze, 2 órára tegyük hűtőszekrénybe állni.

Vágjuk apróra a gesztenyéket, tálba téve keverjük össze a cseresznyepálinkával, 1 evőkanál cukorral.  A túrós tésztaalapot gyúrjuk hengerré liszt segítségével és vágjuk fel 8 egyenlő darabra. Töltsük a közepükbe a gesztenyés keveréket, formáljunk gombócot.

Forraljunk fel vizet lábosban és tegyük bele a gombócokat főni. Körülbelül 20 perc, mire a gombócok felemelkednek és megfőnek kis lángon.

Amíg a gombócok főnek forró vízgőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét, hagyjuk kicsit kihűlni , majd keverjük hozzá a tejszínt, esetleg 1 evőkanál cukrot még hozzákeverhetünk ízlés szerint.

A zsemlemorzsát keverjük el a darált mogyoróval és 25 g vajon, alacsony lángon kezdjük el pirítani. Akkor készült el, amikor aranybarna színe lesz.

Tipp

Alacsony lángon pirítsuk a zsemlemorzsát, mert könnyen odaég, a mogyoró pedig keserű lesz megpörkölve.

Amikor a gombócok megfőttek, csepegtessük le őket és azonnal forgassuk bele a mogyorós zsemlemorzsába.

Tálaljuk áfonyalekvárra és csokoládéöntettel.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat