Szelídgesztenyéből nem csak gesztenyemassza, vagy ismertebb nevén gesztenyepüré készíthető, hanem sok más étel is.
Aki szereti a szilvás, barackos vagy túrógombócot, ezt is ízletesnek fogja találni.
Ideje új recepttel bővítenünk receptfüzetünket.
Megmutatjuk, hogyan készül a gesztenyés gombóc, és azt is, hogyan lehet a pirított zsemlemorzsát felturbózni például dióval.
Adjuk a túróhoz a 75 g vajat, lisztet, búzadarát, tojás sárgákat, reszelt citromhéjat, csipet sót és 3 evőkanál cukrot. Alaposan keverjük össze, 2 órára tegyük hűtőszekrénybe állni.
Vágjuk apróra a gesztenyéket, tálba téve keverjük össze a cseresznyepálinkával, 1 evőkanál cukorral. A túrós tésztaalapot gyúrjuk hengerré liszt segítségével és vágjuk fel 8 egyenlő darabra. Töltsük a közepükbe a gesztenyés keveréket, formáljunk gombócot.
Forraljunk fel vizet lábosban és tegyük bele a gombócokat főni. Körülbelül 20 perc, mire a gombócok felemelkednek és megfőnek kis lángon.
Amíg a gombócok főnek forró vízgőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét, hagyjuk kicsit kihűlni , majd keverjük hozzá a tejszínt, esetleg 1 evőkanál cukrot még hozzákeverhetünk ízlés szerint.
A zsemlemorzsát keverjük el a darált mogyoróval és 25 g vajon, alacsony lángon kezdjük el pirítani. Akkor készült el, amikor aranybarna színe lesz.
Alacsony lángon pirítsuk a zsemlemorzsát, mert könnyen odaég, a mogyoró pedig keserű lesz megpörkölve.
Amikor a gombócok megfőttek, csepegtessük le őket és azonnal forgassuk bele a mogyorós zsemlemorzsába.
Tálaljuk áfonyalekvárra és csokoládéöntettel.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat