Tudjuk, milyen édesség a Panna-cotta?
Olaszország egyik leghíresebb finomsága, és ma már nálunk is sok vendéglátóhelyen szerepel az étlapok kínálatában. Tejszínes zselatinos finomság, amit rengeteg képen elkészíthetünk.
Most megmutatjuk, hogyan készíthető kávés változatban narancsos ízesítéssel, akár alkoholos variációban is.
Elkészítése nagyon egyszerű, és ha kihagyjuk a konyakot, akkor igazi reggeli különlegesség lesz. Hétvégén pedig elkészíthetjük alkoholos változatban.
Áztassuk be hideg vízbe a zselatinlapokat, hagyjuk, hogy megszívják magukat. Forraljuk fel a tejszínben elkevert reszelt narancshéjat, cukrot, vaníliás cukrot és főzzük össze 10 perc alatt.
Amikor összeértek az ízek, szűrjük le és még forró állapotban adjuk hozzá a zselatinlapokat. A meleg hatására felolvadnak. Végül öntsük hozzá a konyakot.
Töltsük poharakba a meleg krémet és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt öntjük rá a forró kávét.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat