18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Kávéfőzés – 5 tipp a tökéletes kávé elkészítéséhez

Megosztás
Konyha

Milyen kávét szoktunk inni? Milyen kávéfőzőben készítjük? Kapszulás, kotyogós, kávépárnás, filteres? A kávéfőző önmagában kevés lehet a finom és aromás kávé elkészítéséhez.


Milyen kávét szoktunk inni?

Milyen kávéfőzőben készítjük? Kapszulás, kotyogós, kávépárnás, filteres?

A kávéfőző önmagában kevés lehet a finom és aromás kávé elkészítéséhez.

Hol és hogyan tároljuk a kávét?

A finom aromák eléréséhez érdemes a kávét mindig légmentesen, szárazan és hűvös helyen.

A kamra ideális hely lehet hőmérséklet szempontjából.

Milyen edényben tároljuk a kávét?

Porcelán vagy kerámia alapanyagok őrzik meg legjobban a kávé aromáját.

 

Melyik kávé a legjobb?

Itthon első sorban az Arabica vagy Robusta ismertek. A drágább Arabica savasabb, míg a Robusta némileg keserűbb íz világú.

Általánosságban elmondható, hogy minél finomabb a darálás, annál magasabb a minőség.

Fontos a látvány is!

Tejhabból fantasztikus mintákat készíthetünk a kávéra. Ez lesz a hab a „tortán”. Ezeket a mintákat készíthetjük sablonokkal, melyek segítségével kakóport hinthetünk a tejhab tetejére, vagy kanállal rajzolhatjuk a tejhabba a mintát.

 

 

 

 

Jól habosítani!

Aki tökéletes kávét szeretne készíteni magának, az nem tudja elkerülni a tejhab készítését. Igazán kemény tejhabot alacsony szírtartalmú tejből készíthetünk, ám ha tejszínesen krémes tejhabot szeretnénk készíteni, akkor használjunk magas zsírtartalmú tejet.

 

 

Ne túl forrón!

Túl hidegen vagy túl melegen, a víz károsítja a kávé ízét. Soha ne öntsünk forrásban lévő (még pezsgő) vizet a kávéra. Hagyjuk egy-két percig állni forralás után.

A kávéból tökéletesen 88-95 fokon oldódnak ki az ízletes és aromás olajok. Kotyogós kávéfőző esetén a víz például éppen ilyen hőmérsékletű, amikor forrás után elkezd lefőni.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat