Milyen kávét szoktunk inni?
Milyen kávéfőzőben készítjük? Kapszulás, kotyogós, kávépárnás, filteres?
A kávéfőző önmagában kevés lehet a finom és aromás kávé elkészítéséhez.
A finom aromák eléréséhez érdemes a kávét mindig légmentesen, szárazan és hűvös helyen.
A kamra ideális hely lehet hőmérséklet szempontjából.
Milyen edényben tároljuk a kávét?
Porcelán vagy kerámia alapanyagok őrzik meg legjobban a kávé aromáját.
Itthon első sorban az Arabica vagy Robusta ismertek. A drágább Arabica savasabb, míg a Robusta némileg keserűbb íz világú.
Általánosságban elmondható, hogy minél finomabb a darálás, annál magasabb a minőség.
Tejhabból fantasztikus mintákat készíthetünk a kávéra. Ez lesz a hab a „tortán”. Ezeket a mintákat készíthetjük sablonokkal, melyek segítségével kakóport hinthetünk a tejhab tetejére, vagy kanállal rajzolhatjuk a tejhabba a mintát.
Aki tökéletes kávét szeretne készíteni magának, az nem tudja elkerülni a tejhab készítését. Igazán kemény tejhabot alacsony szírtartalmú tejből készíthetünk, ám ha tejszínesen krémes tejhabot szeretnénk készíteni, akkor használjunk magas zsírtartalmú tejet.
Túl hidegen vagy túl melegen, a víz károsítja a kávé ízét. Soha ne öntsünk forrásban lévő (még pezsgő) vizet a kávéra. Hagyjuk egy-két percig állni forralás után.
A kávéból tökéletesen 88-95 fokon oldódnak ki az ízletes és aromás olajok. Kotyogós kávéfőző esetén a víz például éppen ilyen hőmérsékletű, amikor forrás után elkezd lefőni.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat