18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ünnepi fahéjas csillagok - Elkészítés lépésről lépésre - Sütés nélkül

Megosztás
Konyha

Adventi és karácsonyi szezon egyik különleges és kedvelt süteménye az illatos fahéjas csillag sütemények. Ebben az időszakban nem lehet ezekből a finomságokból eleget készíteni. Variálhatjuk a díszítéseket, megkenhetjük lekvárral, megszórhatjuk őket durvára tört magokat (mogyoró, dió, mák). Ez a sütemény garantáltan nem lesz kemény! Elrontani nem lehet! Sütni sem kell! Új ünnepi sütemény kerülhet az édességek választékába. Még ajándékkísérő ötletnek is készíthetjük.


Adventi és karácsonyi szezon egyik különleges és kedvelt süteménye az illatos fahéjas csillag sütemények.

Ebben az időszakban nem lehet ezekből a finomságokból eleget készíteni. Variálhatjuk a díszítéseket, megkenhetjük lekvárral, megszórhatjuk őket durvára tört magokat (mogyoró, dió, mák).

Ez a sütemény garantáltan nem lesz kemény! Elrontani nem lehet!

Sütni sem kell!

Új ünnepi sütemény kerülhet az édességek választékába.

Még ajándékkísérő ötletnek is készíthetjük.

Mi az ajándékkísérő?

Apróság, amit a szépen becsomagolt ajándékra kötünk, mint díszítés, ám önmagában is használható vagy megehető.

Ajándékkísérő ötlet lehet például egy pici hajgumi, bizsu ékszer, kulcstartó vagy akár ehető illatos sütemény. Ünnepek közeledtével kitűnő ötlet lehet például karácsonyfadíszt kötni a csomagokra. Szépen csillognak, és már az ajándék átadása után azonnal fel is lehet akasztani a fára.

Masni mellé ezek az apróságok jól illenek.

Ezek a fahéjas csillagok nem mézeskalács tésztából készülnek! Nem is azok!

Megmutatjuk a fahéjas csillagok alap tésztájának receptjét.

Mi kell hozzá? (40 darabhoz)
  • 2+2 tojásfehérje
  • 300 g őrölt mandula vagy dió
  • 2-3 púpozott teáskanál fahéj
  • 200 g + 100 g porcukor (a cukor csak nyírfacukorral váltható ki ebben az esetben, mert a tészta nem áll össze folyékony édesítőszerrel)
  • Süteménykiszúró
Elkészítés

2 tojásfehérjét kezdjünk el felverni egy csipet sóval. A hab legyen egészen kemény. Csak ezután adjuk hozzá az őrölt mandulát és fahéjat. Ennél a fázisnál már ne használjunk habverőt. Kezünk melegétől jól formálható lesz a tészta. A porcukrot (200 g) csak utoljára keverjük hozzá. A tésztát gyúrjuk gömb alakúra és fóliába csomagolva hagyjuk állni 30 percet hűtőszekrényben.

A tésztát pihentetés után fél cm vastagságúra nyújtsuk ki porcukorral megszórt deszkán, majd szúrjunk ki körülbelül 40 darab csillagot. A csillagokat sütőpapírra helyezve tegyük tepsire vagy tálcára pihenni.

Tipp

Aki szeretné a csillagokat szalaggal díszíteni és átfűzni a csillagokon, még most lyukassza ki a tésztát. Később erre nem lesz lehetőség.

Most következi a díszítés fázisa tojásfehérje habbal. Két tojásfehérjét kezdjünk el habverővel és 100 g porcukorral kemény és sűrű krémmé keverni. Ecset vagy kiskanál segítségével kenjük meg közepesen vastagon a csillagok tetejét.

A cukros tojásfehérje habot még mindig tovább díszíthetjük és a süteményt ízesíthetjük például lekvárral, aszalt gyümölccsel. Kisebb méretű süti kiszúróval, mint maga a csillag, a lekvárt formázhatjuk.

 

 

 

 

Tipp

Hogyan ragasztható hozzá az aszalt gyümölcs a cukros tojásfehérje habhoz?

Például langyos lekvárral vagy mézzel. Ezek ugyanis természetes ragasztók.

Hagyjuk megszáradni a tojásfehérje habot szobahőmérsékleten.

Ezt az ünnepi süteményt ugyanis nem kell sütni.

Jól hangzik, ugye?

Most pedig mutatunk szebbnél szebb fahéjas csillag variációkat.

Csak fantáziánkon múlik, hogyan díszítjük. Mindegyik fahéjas csillagnak a tésztája a fent leírt recept alapján készíthető el.

Dióval díszítve – Fahéjas csillagok sütés nélkül

Natúr porcukros tojásfehérje habbal – Fahéjas csillagok sütés nélkül

Emeletes lekvárral megkent fahéjas csillagok – Fahéjas csillagok sütés nélkül

Gigantikus fahéjas csillag - – Fahéjas csillagok sütés nélkül

Három egymásnál kisebb méretű fahéjas csillagot teszünk egymásra és ezt vonjuk be porcukros tojásfehérjével.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat