18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Pulykaszeletek mogyorós burgonyapürével

Megosztás
Konyha

Édes és sós keveredik ebben a receptben. A pulykahús nagyon sokféleképpen elkészíthető, és ha mellé párolt zöldséget készítünk, elég lehet köretnek, bár a burgonyapüré sem rossz. Így mindenki maga döntheti el, milyen körettel készíti. A recept igazán pikáns, ezért aki csakis a hagyományos ízeket szereti, nyugodtan elhagyhat egy-két alapanyagot, mint például a mogyoró vagy lekvár. Érdemes kipróbálni először úgy, hogy minden hozzávalót felhasználunk.


Édes és sós keveredik ebben a receptben.

A pulykahús nagyon sokféleképpen elkészíthető, és ha mellé párolt zöldséget készítünk, elég lehet köretnek, bár a burgonyapüré sem rossz.

Így mindenki maga döntheti el, milyen körettel készíti.

A recept igazán pikáns, ezért aki csakis a hagyományos ízeket szereti, nyugodtan elhagyhat egy-két alapanyagot, mint például a mogyoró vagy lekvár.

Érdemes kipróbálni először úgy, hogy minden hozzávalót felhasználunk.

Mi kell hozzá? (4 személynek)
  • 1 kg burgonya
  • Só, bors, cukor (méz vagy nyírfacukor is felhasználható), szerecsendió
  • 800 g sárgarépa
  • petrezselyem
  • 2 evőkanál durvára darált mogyoró
  • 4 szelet vékony pulykahús
  • 2 citrom
  • 2 evőkanál olvasztott vaj + 7 evőkanál vaj
  • 4-6 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 200 ml tej
Elkészítés

A burgonyát megpucolva, kockákra vágva főzzük puhára sós és egy csipet cukros vízben.

A durvára tört mogyorót olaj nélkül pirítsuk át serpenyőben és tegyük ki tányérra.

A pulykahúst mossuk meg, töröljük szárazra és, ha szükséges, vágjuk vékony szeletekre. Sóval és borssal ízesítsük.

A citromokat vágjuk ketté és facsarjuk ki a levét. Félbevágva még pár vékony szeletet félretehetünk díszítéshez.

Melegítsük fel serpenyőben 7 evőkanál vajat és pirítsuk meg rajta a húsok mindkét oldalát. A húsok teljesen süljenek át.

A citromlevet keverjük hozzá a lekvárhoz és forraljuk fel. Ebben forgassuk át a megsült pulykaszeleteket , majd tegyük félre külön tányérba. Ugyan ebben a serpenyőben pirítsuk át a megpucolt, majd felezett és negyedelt sárgarépákat petrezselyemmel megszórva.  A répákat le is fedhetjük pár percre, hogy megpuhulhassanak, de végül mindenképpen pirulniuk kell, tehát később a fedőt vegyük le róla.

A megfőtt burgonyáról szűrjük le a vizet, és még forrón adjuk hozzá a meleg tejet és olvasztott vajat. Kezdjük el gyors mozdulatokkal áttörni a főtt burgonyát, hogy ne maradjon darabos. Ízesítsük sóval és szerecsendióval. Tálaláskor szórjuk a pirított mogyorót a burgonyapüré tetejére. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat