Édes és sós keveredik ebben a receptben.
A pulykahús nagyon sokféleképpen elkészíthető, és ha mellé párolt zöldséget készítünk, elég lehet köretnek, bár a burgonyapüré sem rossz.
Így mindenki maga döntheti el, milyen körettel készíti.
A recept igazán pikáns, ezért aki csakis a hagyományos ízeket szereti, nyugodtan elhagyhat egy-két alapanyagot, mint például a mogyoró vagy lekvár.
Érdemes kipróbálni először úgy, hogy minden hozzávalót felhasználunk.
A burgonyát megpucolva, kockákra vágva főzzük puhára sós és egy csipet cukros vízben.
A durvára tört mogyorót olaj nélkül pirítsuk át serpenyőben és tegyük ki tányérra.
A pulykahúst mossuk meg, töröljük szárazra és, ha szükséges, vágjuk vékony szeletekre. Sóval és borssal ízesítsük.
A citromokat vágjuk ketté és facsarjuk ki a levét. Félbevágva még pár vékony szeletet félretehetünk díszítéshez.
Melegítsük fel serpenyőben 7 evőkanál vajat és pirítsuk meg rajta a húsok mindkét oldalát. A húsok teljesen süljenek át.
A citromlevet keverjük hozzá a lekvárhoz és forraljuk fel. Ebben forgassuk át a megsült pulykaszeleteket , majd tegyük félre külön tányérba. Ugyan ebben a serpenyőben pirítsuk át a megpucolt, majd felezett és negyedelt sárgarépákat petrezselyemmel megszórva. A répákat le is fedhetjük pár percre, hogy megpuhulhassanak, de végül mindenképpen pirulniuk kell, tehát később a fedőt vegyük le róla.
A megfőtt burgonyáról szűrjük le a vizet, és még forrón adjuk hozzá a meleg tejet és olvasztott vajat. Kezdjük el gyors mozdulatokkal áttörni a főtt burgonyát, hogy ne maradjon darabos. Ízesítsük sóval és szerecsendióval. Tálaláskor szórjuk a pirított mogyorót a burgonyapüré tetejére.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat