A napraforgóról szinte mindenkinek a nyári napsütés, vidámság és energiával telt pillanatok jutnak eszébe.
Amikor nincsen lehetőségünk napraforgót beszerezni, vidám hangulatot varázsolhatunk sütemény formájában asztalunkra.
Ezt a napraforgót meg is ehetjük!
Nem sokkal telik több időbe így elkészíteni a muffint, mintha csak simán megsütnénk.
Szánjunk időt a díszítésre is.
Megmutatjuk, hogyan készül a napraforgó muffin. Akinek van kedve hozzá, még vidám méhecskéket is röptethet marcipánból a süteményeken.
Nem csak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is jó kikapcsolódás lehet a vidám sütögetés.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. 150 g vajjal és 2 evőkanál cukorral keverjük el a tojások sárgáját, amíg teljesen kifehéredik és a cukor már nem ropog.
Verjük kemény habbá a tojások fehérjét és adjunk hozzá 100 g cukrot.
Keverjük össze a lisztet mandulával és sütőporral, végül a kakaóporral. Kezdjük el apránként hozzáadni a tojássárgás krémhez.
A papír muffin sütőformákba töltsük ¾ részig bele a tésztát, és süssük körülbelül 20 percig. Vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
175 g puha vajat keverjük ki porcukorral, amíg teljesen krémes lesz. Adjuk hozzá a joghurtot és kurkumát. A kurkumától lesz szép sárga színe. Töltsük a krémet kinyomó zsákba és formáljuk meg a napraforgó szirmait, de úgy, hogy a sütemény közepét kihagyjuk. Oda kerül majd a gömb alakú desszert, mint a napraforgó közepe.
Végül, ha van kedvünk, a marcipán méhecskéket szúrjuk fogpiszkálóra és állítsuk bele a süteményekbe.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat