18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Manti – Török tortellini

Megosztás
Konyha

A török konyha igen változatos és több kultúra gasztronómiáját ötvözi. Keveredik a mediterrán, indiai és arab kultúra. Jellemző alapanyagai a török konyhának az olíva olaj, joghurt, zöldségek, menta, feta sajt, bab, de a fokhagyma és kolbászféleségek is. Vallási okokból sertéshús nem szerepel az étlapokon. Kifejezetten a török konyhára jellemző, mondhatjuk úgy is, török klasszikusok a pita, burek, vagy kebab vagy a török édességek közül a baklava, revani (búzadara sziruppal) és még sorolhatnánk. A tészta ételek, mint például a totellini, rendkívül gazdag ízekben.


A török konyha igen változatos és több kultúra gasztronómiáját ötvözi. Keveredik a mediterrán, indiai és arab kultúra.

Jellemző alapanyagai a török konyhának az olíva olaj, joghurt, zöldségek, menta, feta sajt, bab, de a fokhagyma és kolbászféleségek is.

Vallási okokból sertéshús nem szerepel az étlapokon. Kifejezetten a török konyhára jellemző, mondhatjuk úgy is, török klasszikusok a pita, burek, vagy kebab vagy a török édességek közül a baklava, revani (búzadara sziruppal) és még sorolhatnánk. A tészta ételek, mint például a totellini, rendkívül gazdag ízekben.

Megmutatjuk, hogyan készül a „manti” török tortellini.

Mi kell hozzá (4 személynek)?
  • 400 g liszt
  • 1 tojás + 1 tojás fehérje
  • só, bors
  • 1 hagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 szál menta
  • 250 g darált marhahús
  • 300 g natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál Pul Biber (török fűszer –durvára őrölt pirospaprika) Helyettesíthető piros kaliforniai paprikával.
Elkészítés

A török tortellini tésztához keverjük össze a lisztet, tojást, fél teáskanál sót és adjunk hozzá 1/8 L vizet. Gyúrjuk sima tésztává. Csomagoljuk be a tésztát fóliába és hagyjuk állni 30 percet.

A hagymát pucoljuk meg és vágjuk apró kockákra. A mentát mossuk meg, töröljük szárazra és leszedve a levelit, vágjuk durvára. Keverjük össze a hagymát, mentát és ízesítsük sóval, borssal.

A darált marhahúst keverjük hozzá a hagymás keverékhez és vajon pirítsuk meg. A Puli Biber-t helyettesíthetjük apróra vágott kaliforniai paprikával. Ezt is adjuk a darálthúsos keverékhez.

Nyújtsuk ki a tésztát 2-3 mm vastagságúra, majd késsel szabjunk ki négyzeteket. Például 5x5 cm. Töltsük meg a tészta négyzeteket úgy, hogy a négyzetek éleit tojásfehérjével megkenjük. Háromszögekben, átlósan összehajtjuk a tésztát és jól egymásra nyomjuk a sarkokat. Így nem fog szétnyílni. Fazékban forraljunk fel sós vizet és tegyük a lobogó vízbe a töltött tésztákat. Körülbelül 5-6 perc alatt megfő.

A joghurtot keverjük el áttört fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, sóval esetleg borssal ízesítsük.

Amikor a tészta megfőtt, szűrjük le és olvasztott vajon forgassuk át.

Tálaláskor joghurtos szósszal leöntve tálaljuk a manti-t.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Konyha

Hirdetés




Hirdetés





Hirdetés


Népszerű cikkek