Forrón, vagy táblában?
Boldogságod mindig megtaláld a csokoládéban!
A kakaó és a forró csokoládé nem ugyan az, mégis sokan összekeverik.
A kakaó porból készítve sosem lesz forró csokoládé, még akkor sem, ha felmelegítjük.
Reggelente, délutánonként, évszaktól függetlenül, a forró csokoládé mindig közkedvelt édesség és ital egyben.
Megmutatjuk, hogyan készül az igazi forró csokoládé.
200 ml tejet keverjünk el a kakaóporra és cukorral. Ezt a tömény keveréket öntsük hozzá az 1 liter tejhez. Forraljuk fel.
Az étcsokoládét forralás közben apránként adagoljuk a forró kakaóporos keverékhez folyamatos keverés közben.
A csokoládé hatására elkezd besűrűsödni.
Verjük fel a tejszínt kemény habbá.
Először a forró csokoládés tejet öntsük a poharakba és erre tegyük a tejszínhabot.
Az alaprecept alapján készíthetünk forró kávés kakaót is, amennyiben a kakaóport instant kávéporra cseréljük.
Ne próbálkozzunk készen lefőzött kávéval, mert az vízzel készül, amitől elveszíti krémes állagát ez a forró ital.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat