Sokszor érezhetjük úgy, hogy a nehéz főételek megterhelik gyomrunkat, ám mégis kiadós ételre vágyunk.
A káposztasaláta önmagában unalmas lehet, de ha hozzáadunk más alapanyagokat, akkor kiadós és vitaminban gazdag salátát készíthetünk.
Színes, ízletes és kreatív.
Gyors recept!
Tisztítsuk meg a káposztát és vágjuk vékony csíkokra. Tisztítás után vágjuk szintén vékony szeletekre a zellert. A hagymát pucoljuk meg és karikázzuk fel.
Távolítsuk el a grépfrút héját úgy, hogy a fehér rész sem marad rajta a gyümölcshúson, mert ettől keserű íze lesz a salátának.
Egy-két gerezd grépfrútot facsarjunk ki, mert ez lesz salátapácunk alapja.
Adjuk hozzá a fehérbor ecetet, sót, és olajat, majd keverjük el alaposan.
Keverjük össze az eddig felszeletelt zöldségeket és grépfrútot az olajos salátaöntettel. Hagyjuk állni 1 órán keresztül.
A tejfölt ízesítsük sóval, borssal, cukorral és adjuk hozzá a kukoricát.
Tálaláskor öntsük a tejfölös kukoricát a zöldséges keverékre és ekkor adjuk hozzá a friss salátaleveleket összevágva. Tetejére tegyük a diót.
A salátához ehetünk olívaízesítésű, vagy teljes kiőrlésű kenyeret.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat