18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Saját lábra állni

Megosztás
Otthon

Sokaknál elérkezik életükben az a pillanat, amikor elég önállónak érzik magukat, hogy saját lábukra álljanak, és elköltözzenek szüleiktől.


Sokaknál elérkezik életükben az a pillanat, amikor elég önállónak érzik magukat, hogy saját lábukra álljanak, és elköltözzenek szüleiktől.

A késztetésnek mindenkinél más és más okai lehetnek. Van, aki egyszerűen vágyik rá, milyen is lehet külön költözni. Van, akinek nincsen más választása, mert maradni már nem lehet. Az okok is fontosak, bár fontosabb, hogyan tervezzünk. Van, aki saját tulajdonú lakásba költözik, van, aki albérletbe, és vannak szép számban, akik párra találva próbálják ki, milyen is az együtt élés. Első és legfontosabb, ami mindennek az alapja. Tisztában kell lennünk anyagi feltételeinkkel, méghozzá fenntartható feltétellel. Tehát lennie kell bevételi forrásunknak. Amennyiben ez megvan, elkezdhetünk ingatlant keresni magunknak. Kinek mi tetszik, és mit engedhet meg magának.

Tegyük fel, árban és küllemben találunk lakást magunknak. Eljön a várva várt költözés ideje. Megkérjük barátainkat, segítsenek. Jó kis program lehet baráti társaságoknak is, összekovácsoló erejéről nem is beszélve. Beköltöztünk, túl vagyunk az első estéken.

És igen, eljön a pillanat, amikor megérkeznek a számlák. Albérletbe költözőknek még a bérleti díj fizetésének határideje is. Amire figyeljünk oda! A számlák legyenek az elsők, és legfontosabbak. Nagyon nehéz betartani friss élmények, berendezkedés és bulik közepette, de muszáj lesz, mert csak így tudunk felelősségteljesen gondosodni magunkról. Mint minden mást, a külön élést is meg kell tanulni. Be kell tudni osztani a pénzünket. Egyszer kétszer ki fogunk csúszni a határidőkből, ami megbocsátható. Tanulnunk kell belőle. Az első hónapok után ki fog derülni, teljesen más értékrendünk kezd kialakulni. Ami régen a legfontosabb dolgok közé sorolódott, elképzelhető, hogy a lista végére fog kerülni. Esetleg felkerülnek a listára más fontosnak számító dolgok is.

Itt érkeztünk el az igazi fordulóponthoz! 

Lesznek, akik eltöprengenek, milyen jó is volt otthon lakni. Esetleg vágyódnak is vissza. Mint minden dolognak, ennek az érzésnek is van jó oldala. Megértjük, és megtudjuk, szüleink mennyi dologra figyeltek egyszerre, amikor mi otthon laktunk. Szinte nem is tudjuk elképzelni, hogyan sikerült nekik!

Lesznek, akik úgy gondolják, előbb kellett volna ezt a lépést megtenniük. Számukra is lesz tanulság. Megismertek egy olyan életet, ami után vágyódtak. Ki merték próbálni és bejött.

Lesznek, akik elhamarkodottan döntöttek, mert nem tudják fenntartani magukat egyedül. Nem feltétlenül kudarcként kell megélni. Többek lettek egy élménnyel, és az élményen túl értékrendjük is totálisan megváltozik. Igen, kiderül, nem is olyan könnyű. De megpróbálták, elindultak azon a bizonyos úton. Még kis időre visszafordulnak, de „ami késik, az nem siet”! El fog jönni az időpont, amikor alkalmas lesz, és saját lábukra állhatnak.

Vannak követendő példák, és mi mindig kicsit többek leszünk. Sokakban kavarognak most az érzések, gondolatok, emlékek, milyen is volt, amikor elköltöztek a szülői házból. Van, aki még kapott és most is kap segítséget, mert a Család, akkor is Család marad. És vannak, akik semmilyen segítséget nem kaptak, mégis sikerült. Számos variáció létezik.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Otthon

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek