Mit szoktunk leveles tésztából készíteni?
Kipróbáltuk már a kecskesajt és gyümölcs kombinációját?
Érdekes ízek, gusztusos tálalás, ráadásul ez a recept 25 perc alatt elkészíthető.
Aki szereti az ínyencségeket, ezzel a recepttel nem foghat mellé.
Kiváló ötlet lehet vendégvárónak is.
Amennyiben fagyasztott leveles tésztával dolgozunk, úgy hagyjuk kiolvadni szobahőmérsékleten. Felezzük el a sajtszeleteket. A körtét hámozzuk meg, negyedeljük, távolítsuk el a magjait, és vágjuk vékony szeletekre. A körtéket locsoljuk meg citromlével.
A leveles tésztalapokat nyújtsuk ki körülbelül 2 mm vastagságúra lisztezett felületen, hogy ne ragadjon le. Tányér segítségével szabjunk ki 6 darab kör alakot. Ezeket tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kicsit szurkáljuk meg villával a tésztát. Helyezzük a tésztára a körtéket, sajtszeleteket egyenletesen elosztva majd kenjük meg langyosra melegített mézzel.A körteszeletek a sajtok alá kerüljenek.
Süssük előmelegített sütőben 200 °C fokon 25-35 percig.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kissé kihűlni. Mossuk meg a kakukkfű szálakat, csepegtessük le. Ezt szórjuk a készre sült étel tetejére.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat