18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Leveles tészta körtével, kecskesajttal és mézzel

Megosztás
Konyha

Mit szoktunk leveles tésztából készíteni? Kipróbáltuk már a kecskesajt és gyümölcs kombinációját? Érdekes ízek, gusztusos tálalás, ráadásul ez a recept 25 perc alatt elkészíthető. Aki szereti az ínyencségeket, ezzel a recepttel nem foghat mellé. Kiváló ötlet lehet vendégvárónak is.


Mit szoktunk leveles tésztából készíteni?

Kipróbáltuk már a kecskesajt és gyümölcs kombinációját?

Érdekes ízek, gusztusos tálalás, ráadásul ez a recept 25 perc alatt elkészíthető.

Aki szereti az ínyencségeket, ezzel a recepttel nem foghat mellé.

Kiváló ötlet lehet vendégvárónak is.

Mi kell hozzá? (6 személynek)
  • 2 db 75 g-os fagyasztott vagy friss leveles tészta
  • 6 szelet közepesen vastagra szeletelt lágy kecskesajt
  • 1-2 db kis körte
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál akácméz
  • 6 szál kakukkfű
  • liszt a munkafelület megszórásához
  • sütőpapír
Elkészítés

Amennyiben fagyasztott leveles tésztával dolgozunk, úgy hagyjuk kiolvadni szobahőmérsékleten. Felezzük el a sajtszeleteket. A körtét hámozzuk meg, negyedeljük, távolítsuk el a magjait, és vágjuk vékony szeletekre. A körtéket locsoljuk meg citromlével.

A leveles tésztalapokat nyújtsuk ki körülbelül 2 mm vastagságúra lisztezett felületen, hogy ne ragadjon le. Tányér segítségével szabjunk ki 6 darab kör alakot. Ezeket tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kicsit szurkáljuk meg villával a tésztát. Helyezzük a tésztára a körtéket, sajtszeleteket egyenletesen elosztva majd kenjük meg langyosra melegített mézzel.A körteszeletek a sajtok alá kerüljenek.

Süssük előmelegített sütőben 200 °C fokon 25-35 percig.

Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kissé kihűlni. Mossuk meg a kakukkfű szálakat, csepegtessük le. Ezt szórjuk a készre sült étel tetejére.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Konyha

Hirdetés




Hirdetés





Hirdetés


Népszerű cikkek