Nem mindegy, hogyan készítjük el a kelbimbót, ami nagyon gazdag vitaminokban, egyszerű és laktató étel készíthető belőle, amennyiben jól variáljuk a hozzáadott ízeket.
Finom sajt, szerecsendió és tészta lehet az egyik ilyen ízletes variáció kelbimbó készítésre.
Megmutatjuk, hogyan készül el percek alatt ez a finom és dekoratív étel.
A fagyasztott kelbimbót tegyük forrásban sós lévő vízbe és főzzük 8-10 percig. A hagymát vágjuk apró kockákra és kezdjük el olajon megpirítani. Amikor a kelbimbók megfőttek, csepegtessük le őket és tegyük a pirított hagymára a serpenyőben. Alaposan forgassuk össze a hagymával. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Adjuk hozzá a darált mogyorót.
A friss galuskát vagy nudlit főzzük puhára és szűrés után adjuk hozzá a hagymás kelbimbóhoz.
A sajtot reszeljük le és az utolsó pillanatokban szórjuk rá a galuskás kelbimbó tetejére, hogy kicsit megolvadhasson.
Aki szeretne saját kezűleg nagyméretű galuskát készíteni, tegyen 2 bögrényi lisztet egy ekkora adag elkészítéséhez tálba, adjon hozzá egy tojást, ízesítse sóval, majd apránként a hideg vizet hozzáadva, kezdje el gyors mozdulatokkal elkeverni. A tészta állaga akkor jó, ha a keverőkanál nem áll meg a tésztában, de a tészta nem folyik (éppen formálható kézzel). Nagyméretű galuska készítéséhez használjunk lisztbe mártott teáskanalat és ezzel adagoljuk a tésztát, amit lisztes kézzel egy sodrással formálunk és azonnal lobogó forró vízbe teszünk. Amikor felúszik a forró víz tetejére, tudhatjuk, hogy elkészült.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat