18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Gyorsan elkészíthető kelbimbó galuskával vagy nudlival

Megosztás
Konyha

Nem mindegy, hogyan készítjük el a kelbimbót, ami nagyon gazdag vitaminokban, egyszerű és laktató étel készíthető belőle, amennyiben jól variáljuk a hozzáadott ízeket. Finom sajt, szerecsendió és tészta lehet az egyik ilyen ízletes variáció kelbimbó készítésre. Megmutatjuk, hogyan készül el percek alatt ez a finom és dekoratív étel.


Nem mindegy, hogyan készítjük el a kelbimbót, ami nagyon gazdag vitaminokban, egyszerű és laktató étel készíthető belőle, amennyiben jól variáljuk a hozzáadott ízeket.

Finom sajt, szerecsendió és tészta lehet az egyik ilyen ízletes variáció kelbimbó készítésre.

Megmutatjuk, hogyan készül el percek alatt ez a finom és dekoratív étel.

Mi kell hozzá? (4 személynek)
  • 500 g fagyasztott kelbimbó
  • só, bors, szerecsendió
  • 1 hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 500 g friss galuska vagy nudli (előre csomagolva is kapható kicsi és nagy méretben)
  • 100 g Edami sajt
  • 2 evőkanál darált mogyoró
Elkészítés

A fagyasztott kelbimbót tegyük forrásban sós lévő vízbe és főzzük 8-10 percig. A hagymát vágjuk apró kockákra és kezdjük el olajon megpirítani. Amikor a kelbimbók megfőttek, csepegtessük le őket és tegyük a pirított hagymára a serpenyőben. Alaposan forgassuk össze a hagymával. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Adjuk hozzá a darált mogyorót.

A friss galuskát vagy nudlit főzzük puhára és szűrés után adjuk hozzá a hagymás kelbimbóhoz.

A sajtot reszeljük le és az utolsó pillanatokban szórjuk rá a galuskás kelbimbó tetejére, hogy kicsit megolvadhasson.

 Tipp

Aki szeretne saját kezűleg nagyméretű galuskát készíteni, tegyen 2 bögrényi lisztet egy ekkora adag elkészítéséhez tálba, adjon hozzá egy tojást, ízesítse sóval, majd apránként a hideg vizet hozzáadva, kezdje el gyors mozdulatokkal elkeverni. A tészta állaga akkor jó, ha a keverőkanál nem áll meg a tésztában, de a tészta nem folyik (éppen formálható kézzel). Nagyméretű galuska készítéséhez használjunk lisztbe mártott teáskanalat és ezzel adagoljuk a tésztát, amit lisztes kézzel egy sodrással formálunk és azonnal lobogó forró vízbe teszünk. Amikor felúszik a forró víz tetejére, tudhatjuk, hogy elkészült.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat