18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Fények játéka

Megosztás
Otthon

Tippek a szép és esztétikus világításhoz. A világítás minden. Világítás nélkül nem tudnánk szinte létezni sem. Alábbi tippjeinkkel gondoskodhatunk minden helyiségünkben esztétikus és hangulatos világításunkról. Igenis, sokat javíthatunk, vagy éppenséggel ronthatunk közérzetünkön egy rosszul megválasztott világítótesttel Színe, formája, elhelyezkedése, mind együttesen kelti életre lakásunk helyiségeit.


Tippek a szép és esztétikus világításhoz.

A világítás minden. Világítás nélkül nem tudnánk szinte létezni sem. Alábbi tippjeinkkel gondoskodhatunk minden helyiségünkben esztétikus és hangulatos világításunkról. Igenis, sokat javíthatunk, vagy éppenséggel ronthatunk közérzetünkön egy rosszul megválasztott világítótesttel Színe, formája, elhelyezkedése, mind együttesen kelti életre lakásunk helyiségeit.

Nappali

Olvasni, tévézni, relaxálni, ünnepelni – Egyik helyiségünk sem ilyen sokoldalú, mint a nappali. Vendégeinket is itt látjuk szívesen. Ideális világítás kialakítása: meleg, világos központi csillár. Ez alapozza meg hangulatunkat.

Kombinálhatjuk

A megvilágítatlan, sötét sarkok barátságtalanok. Ezért állólámpával tehetjük világosabbá.  Dohányzóasztalra is tehetünk kisebb világító testet. Ügyeljünk, hogy a lámpa zsinórja a lehető legjobban el legyen rejtve. 3-5 égőtest ajánlott 10 négyzetméterenként.

Fény erőssége

A legtöbb világítótest kiképzése lehetőséget nyújt a fénysugarak irányítására. Karjai mozgathatók. Sok esetben a világítás erőssége is szabályozható. A fényerő szabályozásával, és a lámpánk megfelelő helyének kiválasztásával, a karok tetszőleges állításával lakásunk üres, elrejtett zugaiból is használható teret varázsolhatunk.

Megvilágított falak

Megvilágított falakkal szobánkat optikailag nagyobbá tehetjük. Tipp Mennyezetünket megvilágítva, szobánk belmagassága tűnik nagyobbnak. Ma már léteznek úgynevezett világító képkeretek. Méretét tekintve különbözőek. Plakátokat, csomagolópapírt tehetünk belsejükbe, melyeket bármikor kicserélhetünk. Válasszunk lakásunk fő színeivel harmonizáló színt a belsejébe.

Izzó

Meleg színekben válasszunk izzót. Legjobb hatást halogén és LED izzókkal érhetünk el.

Konyha

A konyhát hasonlíthatjuk egy dolgozószobához is, mert itt igazán látnunk kell, amit kezünkkel csinálunk.
Fények: Semmi sem rosszabb egy sötét konyhánál. Itt választjuk ki főzőedényeinket, tervezzük meg ételeinket. Szakácskönyvet olvasunk. Ezért a konyhába normál erősségű, tiszta fényt adó megvilágítás ajánlott. Konyhánkban is játszhatunk a fényekkel. Összekötve a lámpákat, számos variáció áll rendelkezésünkre konyhánk hangulatossá tételére. Bútorba süllyesztett izzók, szekrény alá, mosogatónkhoz felszerelt cső alakú izzó. Tipp Vacsora elkészültével az étkezőasztalnál kellemesebb hangulatot érhetünk el egy állítható, fényerő szabályozós lámpával. A fény erejét csak annyira halványítsuk el, hogy a tányérban lévő ételt jól láthassuk. Tipp Amikor konyhánkba választunk világítást, tartsuk szem előtt tisztíthatóságát. Keressünk sima, és mosható, akár súrolásnak is kitehető anyagból készült lámpatestet.

Hálószoba

Itt a legtöbbször semmi másra nem vágyunk, csak a nyugalomra.
Alkalmazzunk indirekt fényeket. Olvasólámpánk szinte elengedhetetlen eleme hálószobánknak. Egy jól megválasztott ágyban, kellő fényerővel olvasásunkhoz, tökéletesen ellazulhatunk. Tipp Mintás lámpaernyők használatával szinte mágikus hangulatot érhetünk el hálószobánk falain.

Fürdőszoba

Fürdőszobánkban csak képzeletünk szabhat határt, milyen forma, szín legyen a meghatározó. Egyet viszont tartsunk szem előtt. Tipp Mosdónknál mindig legyen normál fényerősségű megvilágításunk, hiszen itt mosunk fogat, itt sminkelünk. Rettenetesen idegesítő, amikor a fény hiánya miatt nem látjuk jól arcunkat. Tipp Mosdó feletti tükrünkre közvetlenül ne irányítsunk fényt, mert eltorzítja a színeket, és még látásunkra sincsen jó hatással.

Tipp

Lakásunk helyiségeiben, ahol csak lehetséges, használjunk energiatakarékos izzókat. A spóroláson túlmenően, ezek az új generációs izzók jóval tartósabbak is.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Otthon

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek