Íz és látvány egybeforr, amikor erre a tortára ránézünk.
Szeretjük a rebarbarát?
Készítsünk süteményt rebarbarával!
Egyszer ki kell próbálni, és garantáltan nem fogjuk megbánni.
Megmutatjuk, hogyan készül a hullámos rebarbara torta.
A rebarbarát mossuk meg és vágjuk 4 cm hosszú darabokra.
A vanília rúdból kaparjuk ki a magokat.
A margarint, cukrot, vanília magokat keverjük habosra, egészen addig, míg a cukor már nem ropog.
Adjuk hozzá a tojásokat egyenként. Keverjük hozzá a mandulaaromát, őrölt mandulát és kakaóport. Evőkanalanként adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és keverjük a tésztát teljesen simára.
Kivajazott, kilisztezett formában simítsuk a tésztát, és nyomkodjuk a tésztába a rebarbara darabokat.
Előmelegített sütőben süssük 175 °C fokon 30-35 percig. Hagyjuk kihűlni.
Az epret mossuk meg, vágjuk apróra. Magas falú edényben pürésítsük. Használhatunk turmixgépet.
Az eperlekvárt melegítsük fel hőálló edényben, majd adjuk hozzá a pürésített eperhez, és keverjük simára.
A kókusztejszínt, habfixálót, vaníliás cukrot verjük fel kemény habbá. Öntsük hozzá az epres keveréket.
Kenjük vastagon a torta tetejére hullámosan. Tegyük hűtőszekrénybe 1-1,5 órára.
Tálaláskor szórjuk meg a tetejét reszelt fehér csokoládéval.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat