18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hullámos rebarbara torta

Megosztás
Konyha

Íz és látvány egybeforr, amikor erre a tortára ránézünk. Szeretjük a rebarbarát? Készítsünk süteményt rebarbarával! Egyszer ki kell próbálni, és garantáltan nem fogjuk megbánni. Megmutatjuk, hogyan készül a hullámos rebarbara torta.


Íz és látvány egybeforr, amikor erre a tortára ránézünk.

Szeretjük a rebarbarát?

Készítsünk süteményt rebarbarával!

Egyszer ki kell próbálni, és garantáltan nem fogjuk megbánni.

Megmutatjuk, hogyan készül a hullámos rebarbara torta.

Mi kell hozzá? (12 szelethez)
  • 250 g rebarbara
  • 1 vanília rúd
  • 125 g margarin
  • 125 g cukor (helyettesíthető nyírfacukorral)
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál mandula aroma
  • 150 g liszt
  • 50 g őrölt mandula
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 100 g eper
  • 75 g eper lekvár
  • 300 ml kókusz tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fehér csokoládé reszelék
Elkészítés

A rebarbarát mossuk meg és vágjuk 4 cm hosszú darabokra.

A vanília rúdból kaparjuk ki a magokat.

A margarint, cukrot, vanília magokat keverjük habosra, egészen addig, míg a cukor már nem ropog.

Adjuk hozzá a tojásokat egyenként. Keverjük hozzá a mandulaaromát, őrölt mandulát és kakaóport. Evőkanalanként adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és keverjük a tésztát teljesen simára.

Kivajazott, kilisztezett formában simítsuk a tésztát, és nyomkodjuk a tésztába a rebarbara darabokat.

Előmelegített sütőben süssük 175 °C fokon 30-35 percig. Hagyjuk kihűlni.

Az epret mossuk meg, vágjuk apróra. Magas falú edényben pürésítsük. Használhatunk turmixgépet.

Az eperlekvárt melegítsük fel hőálló edényben, majd adjuk hozzá a pürésített eperhez, és  keverjük simára.

A kókusztejszínt, habfixálót, vaníliás cukrot verjük fel kemény habbá. Öntsük hozzá az epres keveréket.

Kenjük vastagon a torta tetejére hullámosan. Tegyük hűtőszekrénybe 1-1,5 órára.

Tálaláskor szórjuk meg a tetejét reszelt fehér csokoládéval.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat