18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Joghurtos áfonya torta – Sütés nélkül! - Virágokkal díszítve

Megosztás
Konyha

Nem telik sokkal több időbe így feldíszíteni egy tortát, csak türelmünkön és kreativitásunkon múlik. Mandulaszirmokból alakítjuk ki a virágszirmokat és középre gyümölcsöt teszünk. Ugye milyen egyszerű? Most megmutatjuk, hogyan készül a joghurtos áfonya torta, aminek a belseje ilyen szép lilás árnyalatú lesz. Ezt a tortát nem kell sütni! Más gyümölccsel is készíthetjük, akár szín alapján tervezve.


Nem telik sokkal több időbe így feldíszíteni egy tortát, csak türelmünkön és kreativitásunkon múlik.

Mandulaszirmokból alakítjuk ki a virágszirmokat és középre gyümölcsöt teszünk.

Ugye milyen egyszerű?

Most megmutatjuk, hogyan készül a joghurtos áfonya torta, aminek a belseje ilyen szép lilás árnyalatú lesz.

Ezt a tortát nem kell sütni!

Más gyümölccsel is készíthetjük, akár szín alapján tervezve.

Mi kell hozzá? (12 szelethez)
  • 250 g áfonya (fagyasztott vagy friss)
  • vaj a tortaforma kikenéséhez
  • 75 g vaj
  • 100 g teljes kiőrlésű vajas keksz
  • 6 darab lapzselatin
  • 250 g mascarpone
  • 100 g cukor (helyettesíthető nyírfacukorral)
  • 150 g natúr joghurt
  • ½ citrom leve
  • 250 g + 150 g tejszín (hab)
  • 1 csomag habfixáló
  • 50 g mandulaszirom
  • 20 szem málna (áfonyával is helyettesíthető)
  • csatos tortaforma
Elkészítés

A fagyasztott áfonyát olvasszuk fel. Csepegtessük le.

Vajazzuk ki a tortaformát.

A vajat olvasszuk fel és hagyjuk langyosra hűlni.

A vajas kekszet tegyük zacskóba, tegyünk rá konyharuhát, és klopfolóval törjük egészen kis darabokra. Az összetört kekszet keverjük el az olvasztott vajjak, gyúrjuk össze, és tegyük a tortaformába. Jól nyomkodjuk le, tömörítsük. Ne vegyük le a lecsatolható tortaforma részt. Tegyük hűtőszekrénybe 30 percre.

A zselatinlapokat áztassuk be, és várjuk meg, amíg megszívják magukat. Csepegtessük le.

A tejszínt verjük fel kemény habbá habfixálóval. Osszuk ketté. 250 g-ot használunk fel az áfonyás krém elkészítéséhez. 150 g tejszínhabot pedig a sütemény bevonáshoz.

Az áfonyát, mascarpone-t, cukrot keverjük el addig, amíg a cukor már nem ropog.

A joghurtot keverjük el citromlével, és adjuk a kemény habbá vert tejszínhez.

A zselatinlapokat olvasszuk fel hőálló edényben alacsony lángon. Ne forraljuk, mert a zselatin elveszíti rugalmasságát.

Most keverjük össze az áfonyás krémet, joghurtot, tejszínhabot és zselatint.

Tegyük a krémet a kekszes alapra. Minél magasabb, annál jobb.

Tegyük hűtőszekrénybe, hogy a gyümölcsös zselatinos krém teljesen kihűlhessen.

Amikor a torta teljesen kihűlt, és az áfonyás krém megdermedt, kivehetjük a tortaformából, és bevonhatjuk tejszínhabbal. Már csak fel kell díszítenünk virágokkal, amiket mandulaszirmokból és gyümölcsből készítünk el. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat