18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Bodza Panna cotta – Bodza virág és termés

Megosztás
Konyha

Mesésen néz ki ez a desszert. Ettünk már Panna cotta-t? Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint mi azt gondolnánk. Milyen desszertet készíthetünk bodzavirágból és bodzatermésből? Most megmutatjuk, hogyan készül a bodzás Panna cotta. Minden, ami bodza!


Mesésen néz ki ez a desszert.

Ettünk már Panna cotta-t?

Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint mi azt gondolnánk.

Milyen desszertet készíthetünk bodzavirágból és bodzatermésből?

Most megmutatjuk, hogyan készül a bodzás Panna cotta.

Minden, ami bodza!

Mi kell hozzá?
  • 5 lapzselatin
  • 6 közepesen nagy bodzavirág fürt (50 g)
  • 750 főző tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 75 g + 65 g cukor (kiváltható nyírfacukorral)
  • 200 ml bodzatermésből készült  szirup (hozzáadott cukor nélkül) – Kiváltható 100% bodzabogyó sűrítménnyel.
  • 100 ml tiszta almalé
  • 1 citrom héja körben levágva
  • 1 darab szegfűszeg
  • 1 kis darab egész fahéj
  • 10 g étkezési keményítő
  • 30 g pucolt, tört mandula
  • 1 teáskanál olaj
  • Szilikon pohárforma
Elkészítés

Áztassuk be a zselatinlapokat hideg vízbe. Mossuk meg alaposan a bodzafürtöket és csepegtessük le. Forraljuk fel a tejszínt, amihez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, cukrot, 5 bodzavirág fürtöt. Főzzük körülbelül 15 percig. Szűrön passzírozzuk át a finom krémet. Hagyjuk hűlni 5 percet.

A vízzel átitatódott zselatinlapokat nyomkodjuk ki és tegyük a még meleg tejszínes krémbe. Alaposan keverjük el, majd a zselatinos krémet töltsük kiolajozott szilikon poharakba.  Hagyjuk kihűlni. Hűtőszekrénybe is tehető.

Eközben készítsük el a bodzatermésből készült öntetet.

Tegyük a bodzalevet, almalevet, 65g cukrot, citromhéjat, szegfűszeget, fajhéjat hőálló edénybe és forraljuk össze őket.  Az étkezési keményítőt 2 evőkanál hideg alma lében keverjük csomómentesre, és adjuk a forró bodza léhez. Főzzük 1 percig.

Vegyük ki a szegfűszeget, fahéjat és citromhéjat még mielőtt hagynánk a főzetet kihűlni.

Hogyan vehetjük ki szépen a formákból a Panna cotta-t?

A formát 1 percre tartsuk meleg víz alá, és máris könnyen kicsúszik a desszert.

Tegyük tányérra, a tetejére szórjunk manduladarabokat és helyezzünk melléjük bodzavirágot. A bodza terméséből készült pikáns öntetet a Panna cotta mellé tálaljuk. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat