Mesésen néz ki ez a desszert.
Ettünk már Panna cotta-t?
Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint mi azt gondolnánk.
Milyen desszertet készíthetünk bodzavirágból és bodzatermésből?
Most megmutatjuk, hogyan készül a bodzás Panna cotta.
Minden, ami bodza!
Áztassuk be a zselatinlapokat hideg vízbe. Mossuk meg alaposan a bodzafürtöket és csepegtessük le. Forraljuk fel a tejszínt, amihez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, cukrot, 5 bodzavirág fürtöt. Főzzük körülbelül 15 percig. Szűrön passzírozzuk át a finom krémet. Hagyjuk hűlni 5 percet.
A vízzel átitatódott zselatinlapokat nyomkodjuk ki és tegyük a még meleg tejszínes krémbe. Alaposan keverjük el, majd a zselatinos krémet töltsük kiolajozott szilikon poharakba. Hagyjuk kihűlni. Hűtőszekrénybe is tehető.
Eközben készítsük el a bodzatermésből készült öntetet.
Tegyük a bodzalevet, almalevet, 65g cukrot, citromhéjat, szegfűszeget, fajhéjat hőálló edénybe és forraljuk össze őket. Az étkezési keményítőt 2 evőkanál hideg alma lében keverjük csomómentesre, és adjuk a forró bodza léhez. Főzzük 1 percig.
Vegyük ki a szegfűszeget, fahéjat és citromhéjat még mielőtt hagynánk a főzetet kihűlni.
A formát 1 percre tartsuk meleg víz alá, és máris könnyen kicsúszik a desszert.
Tegyük tányérra, a tetejére szórjunk manduladarabokat és helyezzünk melléjük bodzavirágot. A bodza terméséből készült pikáns öntetet a Panna cotta mellé tálaljuk.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat