18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Színek pszichológiája gyerekszobákban

Megosztás
Otthon

Nézzük, mit jelentenek egy gyerekszobában a színek, és milyen pszichológiai hatást váltanak ki.  Már az ókori Egyiptomban is tudták, hogy mennyire fontosak a színek, és milyen pszichológia hatást gyakorolnak ránk. Sokszor észre sem vesszük, pedig a színek hatást gyakorolnak ránk. Színekkel nem csak a tereket változtathatjuk meg, hanem hangulatunkat is befolyásolják, izgatnak, vagy éppen ellenkezőleg, megnyugtatnak bennünket. Ez különösen igaz a gyerekszobákra.


Nézzük, mit jelentenek egy gyerekszobában a színek, és milyen pszichológiai hatást váltanak ki. 

Már az ókori Egyiptomban is tudták, hogy mennyire fontosak a színek, és milyen pszichológia hatást gyakorolnak ránk.

Sokszor észre sem vesszük, pedig a színek hatást gyakorolnak ránk. Színekkel nem csak a tereket változtathatjuk meg, hanem hangulatunkat is befolyásolják, izgatnak, vagy éppen ellenkezőleg, megnyugtatnak bennünket.

Ez különösen igaz a gyerekszobákra.

Tipp

Ajánlott maximum 3 fajta színt használni. Ennél több szín esetén  a harmónia megbomlik, és szobánk kaotikus hatást kelt. Bútorok választásakor, érdemes előre végiggondolni, mikre lesz szükségünk, és milyen színekben keressük a következőket: függöny, szőnyeg.

Ennyi dolognál igazán oda kell figyelni, hogy a színek harmonizáljanak egymással. Így teremthetünk gyermekünknek hangulatos légkört játszáshoz és tanuláshoz egyaránt.

Meleg színek

Szinte sugározzák a meleget. Pihenni és elvonulni, kicsit magukban ellenni, a gyerekek ezeket a színű helyiségeket kedvelik leginkább. Az intenzív meleg színek, mint például a piros, és narancs, ösztönzőleg hatnak a gyerekekre, és segítik az energia áramlását.

Hideg színek

Nem javasolt hideg színek alkalmazása gyerekszobákban. A fényerő és a hideg színek, mint például a kék, zöld, lila és fehér, nyugtató hatásúak ugyan, viszont a szobát nyitottá és elegánssá teszik, ami nem illik még a gyerekek világába.

Tipp 

Gyerekeknek a földes színek használata ajánlott, mert nyugtatólag hatnak rájuk. Különösen ajánlottak ezek a színek hiperaktív, koncentrációs nehézséggel küzdőknek.

Semleges színek

Melyek ezek a színek?
Beige, fekete, fehér és szürke. Semleges szín lehet továbbá egy natúr vászon is, ami csak arra vár, hogy megfessék és életre keljen. Ezek a színek jól kombinálhatóak más színekkel.
Kombinációkkal optikailag mélységeket érhetünk el adott téren belül. Ezek a színek önmagukban elkedvtelenítik a gyerekeket.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Otthon

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek