18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hogyan készül a rózsaszín macaron málnával és málnakrémmel?

Megosztás
Konyha

Csak kevesen tudják, hogy a macaron recept 600-700 éve létezik, ám itthon csak pár éve lett felkapott.  Ma már szinte nem létezik cukrászda, ahol ne válogathatnánk íz és szín szerint a színes macaronok közül.  Számtalan variációban elkészíthető, és igazán kiélhetjük fantáziánkat. Használhatunk idénygyümölcsöket, természetes és mesterséges színezéket.  Hogyan készül ez a hihetetlenül dekoratív málnás macaron, amibe még málnakrémet is töltünk? Megmutatjuk!


Csak kevesen tudják, hogy a macaron recept 600-700 éve létezik, ám itthon csak pár éve lett felkapott. 

Ma már szinte nem létezik cukrászda, ahol ne válogathatnánk íz és szín szerint a színes macaronok közül. 

Számtalan variációban elkészíthető, és igazán kiélhetjük fantáziánkat. Használhatunk idénygyümölcsöket, természetes és mesterséges színezéket. 

Hogyan készül ez a hihetetlenül dekoratív málnás macaron, amibe még málnakrémet is töltünk?
Megmutatjuk!

Mi kell hozzá? (10 darabhoz)
  • 130 g őrölt mandula 
  • 185 g + 35 g porcukor
  • 3 friss tojásfehérje
  • piros ételfesték vagy málnaszörp
  • 250 g málna
  • 125 g puha vaj
  • zsírpapír
  • habzsák (használható uzsonnás zacskó is, aminek levágjuk a sarkát)
Elkészítés

Béleljük ki a tepsinket sütőpapírral vagy zsírpapírral.

Az őrölt mandulát és 185 g porcukrot keverjük össze, esetleg össze is darálhatjuk, hogy még finomabb legyen az állaga. Szűrjük át szitán. A maradványokat daráljuk át ismét, és adjuk a keverékhez. Semmi ne vesszen kárba.

Habverő segítségével és csipet sóval verjük a tojásfehérjéket kemény habbá. Most adjuk hozzá az ételfestéket vagy málnaszörpöt. Óvatosan a málnaszörppel, mert ha túl sokat öntünk a tésztához, folyós lesz. Egy evőkanálnyi elég lehet ekkora mennyiséghez.A hab legyen rózsaszín. A színes habhoz adjuk hozzá a mandulás, cukros keveréket, és óvatosan keverjük össze.

Töltsük a krémet kinyomó zsákba vagy használhatunk uzsonnás zacskót is, aminek levágjuk a sarkát. Nyomjuk ki a habos krémet a sütőpapírra egyenletesen elosztva, és tegyük sütőbe sülni 125 °C fokon 30 percre. Úgy számoljunk, hogy a macaronokat össze kell majd illesztenünk. Amikor elkészült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.

Készítsük el a málnás krémet, amíg a macaronok sülnek a sütőben. Mossuk meg a málnát  és hagyjuk, hogy cseppmentesre száradjon. A vajat, 35 g porcukrot keverjük el habverő segítségével teljesen krémesre. Adjuk hozzá a málna egy részét, és tegyünk félre annyit, amennyire a díszítéshez szükségünk lesz. Szűrjük át szűrőn a krémet, hogy a málna magjai ne kerüljenek a krémbe. Aki szereti a ropogós magokat, benne hagyhatja.

Már csak rá kell kennünk, vagy szintén nyomózsákból kinyomnunk a krémet a macaronra. A krém oldalsó részébe nyomjuk bele az egész málnákat, majd fedjük be a macaront. 

Tipp

Ezt a receptet szín alapján is elkészíthetjük, hiszen bármilyen bogyós gyümölccsel nagyon finom lesz. Jó ötlet lehet a szeder, áfonya, barack, ribizli.
 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat