Csak kevesen tudják, hogy a macaron recept 600-700 éve létezik, ám itthon csak pár éve lett felkapott.
Ma már szinte nem létezik cukrászda, ahol ne válogathatnánk íz és szín szerint a színes macaronok közül.
Számtalan variációban elkészíthető, és igazán kiélhetjük fantáziánkat. Használhatunk idénygyümölcsöket, természetes és mesterséges színezéket.
Hogyan készül ez a hihetetlenül dekoratív málnás macaron, amibe még málnakrémet is töltünk?
Megmutatjuk!
Béleljük ki a tepsinket sütőpapírral vagy zsírpapírral.
Az őrölt mandulát és 185 g porcukrot keverjük össze, esetleg össze is darálhatjuk, hogy még finomabb legyen az állaga. Szűrjük át szitán. A maradványokat daráljuk át ismét, és adjuk a keverékhez. Semmi ne vesszen kárba.
Habverő segítségével és csipet sóval verjük a tojásfehérjéket kemény habbá. Most adjuk hozzá az ételfestéket vagy málnaszörpöt. Óvatosan a málnaszörppel, mert ha túl sokat öntünk a tésztához, folyós lesz. Egy evőkanálnyi elég lehet ekkora mennyiséghez.A hab legyen rózsaszín. A színes habhoz adjuk hozzá a mandulás, cukros keveréket, és óvatosan keverjük össze.
Töltsük a krémet kinyomó zsákba vagy használhatunk uzsonnás zacskót is, aminek levágjuk a sarkát. Nyomjuk ki a habos krémet a sütőpapírra egyenletesen elosztva, és tegyük sütőbe sülni 125 °C fokon 30 percre. Úgy számoljunk, hogy a macaronokat össze kell majd illesztenünk. Amikor elkészült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a málnás krémet, amíg a macaronok sülnek a sütőben. Mossuk meg a málnát és hagyjuk, hogy cseppmentesre száradjon. A vajat, 35 g porcukrot keverjük el habverő segítségével teljesen krémesre. Adjuk hozzá a málna egy részét, és tegyünk félre annyit, amennyire a díszítéshez szükségünk lesz. Szűrjük át szűrőn a krémet, hogy a málna magjai ne kerüljenek a krémbe. Aki szereti a ropogós magokat, benne hagyhatja.
Már csak rá kell kennünk, vagy szintén nyomózsákból kinyomnunk a krémet a macaronra. A krém oldalsó részébe nyomjuk bele az egész málnákat, majd fedjük be a macaront.
Ezt a receptet szín alapján is elkészíthetjük, hiszen bármilyen bogyós gyümölccsel nagyon finom lesz. Jó ötlet lehet a szeder, áfonya, barack, ribizli.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat