Eddig hogyan készítettük a rakott burgonyát?
Szaftosan vagy inkább szárazan szeretjük?
Csípős vagy csemege kolbász került eddig bele?
Mit szólnánk, ha most kicsit eltérve a hagyományoktól, tükörtojással készülne?
Fantasztikusan néz ki ez a változat is!
Megmutatjuk, hogyan készül tükörtojásos variációban a rakott krumpli.
Mossuk meg a burgonyát, és pucoljuk meg, vágjuk kockákra. Főzzük meg a burgonyát 8-10 perc alatt forrásban lévő, sós vízben.
A mártáshoz serpenyőben melegítsük fel a vajat, és pirítsuk meg benne a lisztet folyamatos kevergetés közben. Fokozatosan öntsük rá a tejet és zöldséglevest. Főzzük össze 8-10 perc alatt és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval.
A főtt burgonyát tegyük kevés forró olajos serpenyőbe és forgassuk át, hogy picit megpirulhasson. Most tegyük mellé a karikákra vágott kolbászt. Ízesítsük sóval, borssal.
A piros paprikát és újhagymát tisztítás után vágjuk fel, szintén tegyük a burgonyás keverék mellé, és forgassuk jól át.
Melegítsük elő a sütőt 175 °C fokra.
Hőálló edényben kezdjük el rétegenként letenni a félkész hozzávalókat.
Kezdjük a burgonyás, zöldséges keverékkel, majd következik a pirított zöldség réteg, és a szerecsendiós mártás.
A négy tojást szépen elrendezve, óvatosan üssük a tetejére. Lehetőleg ne sérüljön meg a sárga rész.
Így tegyük előmelegített sütőbe sülni körülbelül 20 percre.
Tálaláskor díszítéshez használhatunk vékony karikákra vágott újhagymát.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat