18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Rakott burgonya tükörtojással

Megosztás
Konyha

Eddig hogyan készítettük a rakott burgonyát? Szaftosan vagy inkább szárazan szeretjük? Csípős vagy csemege kolbász került eddig bele? Mit szólnánk, ha most kicsit eltérve a hagyományoktól, tükörtojással készülne? Fantasztikusan néz ki ez a változat is! Megmutatjuk, hogyan készül tükörtojásos variációban a rakott krumpli.


Eddig hogyan készítettük a rakott burgonyát?

Szaftosan vagy inkább szárazan szeretjük?

Csípős vagy csemege kolbász került eddig bele?

Mit szólnánk, ha most kicsit eltérve a hagyományoktól, tükörtojással készülne?

Fantasztikusan néz ki ez a változat is!

Megmutatjuk, hogyan készül tükörtojásos variációban a rakott krumpli.

Mi kell hozzá? (4 személynek)
  • 1 kg burgonya
  • Só, bors
  • 30 g vaj vagy margarin
  • 30 g liszt vagy keményítő
  • 250 ml tej
  • 250 ml zöldségleves (készíthető leveskockából)
  • őrölt szerecsendió
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 piros paprika
  • 150 kolbász (ízlés szerint csemege vagy csípős)
  • 3 újhagyma
  • 4 tojás
Elkészítés

Mossuk meg a burgonyát, és pucoljuk meg, vágjuk kockákra. Főzzük meg a burgonyát 8-10 perc alatt forrásban lévő, sós vízben.

A mártáshoz serpenyőben melegítsük fel a vajat, és pirítsuk meg benne a lisztet folyamatos kevergetés közben. Fokozatosan öntsük rá a tejet és zöldséglevest. Főzzük össze 8-10 perc alatt és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval.

A főtt burgonyát tegyük kevés forró olajos serpenyőbe és forgassuk át, hogy picit megpirulhasson.  Most tegyük mellé a karikákra vágott kolbászt. Ízesítsük sóval, borssal.

A piros paprikát és újhagymát tisztítás után vágjuk fel, szintén tegyük a burgonyás keverék mellé, és forgassuk jól át.

Melegítsük elő a sütőt 175 °C fokra.  

Hőálló edényben kezdjük el rétegenként letenni a félkész hozzávalókat.

Kezdjük a burgonyás, zöldséges keverékkel, majd következik a pirított zöldség réteg, és a szerecsendiós mártás.

A négy tojást szépen elrendezve, óvatosan üssük a tetejére. Lehetőleg ne sérüljön meg a sárga rész.

Így tegyük előmelegített sütőbe sülni körülbelül 20 percre.

Tálaláskor díszítéshez használhatunk vékony karikákra vágott újhagymát. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat