Igazi frissítő desszert meleg időben.
Szeretjük a nektarint?
És készítettünk már mentás cukrot?
Ötvözzük ezeket az ízeket!
Most megmutatjuk, hogyan készül a nektarin carpaccio mentás cukorral.
Igazán nem nehéz elkészíteni.
Egyszerű alapanyagokat használunk, mégis új ízeket kapunk.
Facsarjuk ki a citrom vagy lime levét és keverjük el mézzel.
Mossuk meg a nektarinokat, és vágjuk vékony szeletekre. Locsoljuk meg mézes citromlével.
A mentás cukorhoz tisztítsuk meg a mentaleveleket, csepegtessük le. Botmixer segítségével pürésítsük.
A mentalevelek, ha nem teszünk eleget az edénybe, akkor kicsapódhatnak az edény falára, így a kés nem tudja összeaprítani. Ezért magas falú edénybe öntsünk vizet, és tegyük abba a mentaleveleket. Aprítsuk össze. Végül hálós szűrő segítségével szűrjük le, és hagyjuk, hogy kicsit megszáradjon. Ugyan ez a módszer ajánlott petrezselyem eltevéséhez is, amennyiben apróra vágva szeretnénk lefagyasztani.
Az apróra vágott mentalevelet keverjük a cukorhoz. Zöld színe lesz.
A nektarin szeleteket tegyük tányérra, szórjuk rá a mentás cukrot.
Aki még ennél is szeretne több ízt kombinálni, tehet még a tányérra tejszínhabot vagy joghurtot.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat