18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Heti menüajánló! - Kukoricaleves - Burgonyás lecsó - Sárgabarackos parfé mézzel és fahéjjal

Megosztás
Konyha

Kicsit hagyományos, mégis pikáns mostani menüajánlónk.  Egyre kedveltebb és közismertebb a kukoricaleves.  Természetesen a lecsó sem maradhat el, amit most menü részeként ajánlunk.  Hogyan készítettük eddig a lecsót? Próbáltuk már burgonyával és paprikában sült tojással? Eddigi receptjeink egyikét sem nehéz elkészíteni, tehát kezdő háziasszonyoknak is ajánlott. És természetesen a desszert sem maradhat el. Sárgabarack és fagylalt. Külön külön is ízletesek, de, aki szeretne pikánsat alkotni, ezt mindenképpen próbálja ki.


Kicsit hagyományos, mégis pikáns mostani menüajánlónk. 

Egyre kedveltebb és közismertebb a kukoricaleves. 

Természetesen a lecsó sem maradhat el, amit most menü részeként ajánlunk. 

Hogyan készítettük eddig a lecsót?

Próbáltuk már burgonyával és paprikában sült tojással?

Eddigi receptjeink egyikét sem nehéz elkészíteni, tehát kezdő háziasszonyoknak is ajánlott.

És természetesen a desszert sem maradhat el.

Sárgabarack és fagylalt. Külön külön is ízletesek, de, aki szeretne pikánsat alkotni, ezt mindenképpen próbálja ki.

Pici fahéj, ami igazán aromás ízt ad.

Méz, ami nem csak téli szezonban használható.

Egyszerű receptek kicsit megbolondítva!

Főzésre fel!

Kukorica leves

Kevés olívaolajon átfutatjuk a morzsolt csemegekukoricát, hozzáadjuk a durvára vágott fekete olívabogyót, felöntjük annyi vízzel, ami bőségesen ellepi, sózzuk és hagyjuk felforrni. Két chili paprikát felkarikázunk, a leveshez adjuk, egy evőkanál ketchupot és 2 dl tejszínt rakunk még bele. Egyet forraljunk még rajta, és hagyjuk kisé kihűlni. Langyosan a legfinomabb.

Hozzávalók

  • 2 doboz csemegekukorica
  • 1 üveg fekete olívabogyó
  • 2 kis chili
  • ketchup
  • 2 dl tejszín
  • olívaolaj
Burgonyás lecsó paprikában sült tojással

A kockázott szalonna zsírját kiolvasszuk, majd mehet rá a fél karikára vágott hagyma is. A tűzről lehúzva adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd a felvágott paprikát és kevés vizet. Fél puhulásnál mehet bele a darabolt paradicsom is, a vége felé pedig a karikázott kolbász és a vékonyra szelt burgonya is. Kóstolás után sózzuk még. Egy forró olajozott serpenyőbe helyezzük a paprika karikákat, amit pici letapadásig pirítunk. Üssük bele a tojást, sózzuk, pirospaprikával szórjuk meg. Fedő alatt, lassú tűzön süssük.

Hozzávalók 

  • 20 dkg szalonna
  • 5 fej hagyma
  • paprika és paradicsom egyenlő arányban
  • 20 dkg kolbász
  • 60 dkg burgonya
  • 2 db paprika
  • egész tojás
  • fűszerpaprika
Sárgabarackos gyors parfé

A sárgabarackokat magozzuk ki és félbe vágva pár percig süssük őket serpenyőben kevés vajon. Utána villával szétnyomjuk, fahéjat és mézet teszünk hozzá, majd vanília fagyival keverjük össze.

Hozzávalók

  • 8 db sárgabarack
  • fahéj, méz,
  • vanília fagylalt
Mi a parfé?

Tejszínnel és tojással készült desszert, aminek különleges tartalmat adhatnak a gyümölcsük (friss vagy aszalt), magok, csokoládé darabok. Mindenki másképpen nevezi, mint például jégkrém, fagylalt. Ettől még nagyon finom hűsítő desszert, amit mi magunk is bármikor elkészíthetünk otthon. De tudjunk róla, hogy a parfé a tojás sárgájától és tejszíntől lesz parfé.

Szakácsom Schemperger S. Roland
Szakácsom


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Konyha

Hirdetés




Hirdetés





Hirdetés


Népszerű cikkek