Kicsit hagyományos, mégis pikáns mostani menüajánlónk.
Egyre kedveltebb és közismertebb a kukoricaleves.
Természetesen a lecsó sem maradhat el, amit most menü részeként ajánlunk.
Hogyan készítettük eddig a lecsót?
Próbáltuk már burgonyával és paprikában sült tojással?
Eddigi receptjeink egyikét sem nehéz elkészíteni, tehát kezdő háziasszonyoknak is ajánlott.
És természetesen a desszert sem maradhat el.
Sárgabarack és fagylalt. Külön külön is ízletesek, de, aki szeretne pikánsat alkotni, ezt mindenképpen próbálja ki.
Pici fahéj, ami igazán aromás ízt ad.
Méz, ami nem csak téli szezonban használható.
Egyszerű receptek kicsit megbolondítva!
Főzésre fel!
Kevés olívaolajon átfutatjuk a morzsolt csemegekukoricát, hozzáadjuk a durvára vágott fekete olívabogyót, felöntjük annyi vízzel, ami bőségesen ellepi, sózzuk és hagyjuk felforrni. Két chili paprikát felkarikázunk, a leveshez adjuk, egy evőkanál ketchupot és 2 dl tejszínt rakunk még bele. Egyet forraljunk még rajta, és hagyjuk kisé kihűlni. Langyosan a legfinomabb.
Hozzávalók
A kockázott szalonna zsírját kiolvasszuk, majd mehet rá a fél karikára vágott hagyma is. A tűzről lehúzva adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd a felvágott paprikát és kevés vizet. Fél puhulásnál mehet bele a darabolt paradicsom is, a vége felé pedig a karikázott kolbász és a vékonyra szelt burgonya is. Kóstolás után sózzuk még. Egy forró olajozott serpenyőbe helyezzük a paprika karikákat, amit pici letapadásig pirítunk. Üssük bele a tojást, sózzuk, pirospaprikával szórjuk meg. Fedő alatt, lassú tűzön süssük.
Hozzávalók
A sárgabarackokat magozzuk ki és félbe vágva pár percig süssük őket serpenyőben kevés vajon. Utána villával szétnyomjuk, fahéjat és mézet teszünk hozzá, majd vanília fagyival keverjük össze.
Hozzávalók
Tejszínnel és tojással készült desszert, aminek különleges tartalmat adhatnak a gyümölcsük (friss vagy aszalt), magok, csokoládé darabok. Mindenki másképpen nevezi, mint például jégkrém, fagylalt. Ettől még nagyon finom hűsítő desszert, amit mi magunk is bármikor elkészíthetünk otthon. De tudjunk róla, hogy a parfé a tojás sárgájától és tejszíntől lesz parfé.
Szakácsom Schemperger S. Roland
Szakácsom
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat