18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Heti menüajánló - Barackleves kókusztejjel - Mézes, mustáros csirkecomb filé rozmaringos burgonyával - Vörösboros körte

Megosztás
Konyha

Milyen lehet a barackleves kókusztejjel elkészítve? Szeretjük a friss fűszereket? Ezek közül például az intenzív ízt adó rozmaringot? És természetesen a desszert sem maradhat ki a menüajánlóból, ami most nem más lesz, mint vörösborban párolt körte fahéjjal fűszerezve. Fantasztikus ízvilágot hozhatunk létre egyszerű alapanyagokból.  Megmutatjuk a leves, a főétel és desszert receptjét is. 


Milyen lehet a barackleves kókusztejjel elkészítve?

Szeretjük a friss fűszereket?

Ezek közül például az intenzív ízt adó rozmaringot?

És természetesen a desszert sem maradhat ki a menüajánlóból, ami most nem más lesz, mint vörösborban párolt körte fahéjjal fűszerezve.

Fantasztikus ízvilágot hozhatunk létre egyszerű alapanyagokból. 
Megmutatjuk a leves, a főétel és desszert receptjét is. 

Barackleves kókusztejjel

Magozd ki a barackot, és főzd össze a cukorral és egy kevés vízzel. Amikor kihűlt, turmixold össze a kókusztejjel, a tejszínnel és a pudingporral. Tedd hűtőbe, majd pár óra múlva tejszínhabbal vagy akár manduladarabokkal is tálalhatod.

Hozzávalók 

  • 1 kg barack
  • 25 dkg cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 4 dl kókusztej
  • 5 evőkanál főzés nélküli vaníliás puding
 Mézes, mustáros csirkecomb filé rozmaringos burgonyával

Kevés olajat, mustárt, mézet és a fehér borsot egy tálban összekeverünk, majd a megsózott csirkecomb filénket megmártjuk benne. Utána serpenyőben mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk. A burgonyákat megpucoljuk, mossuk és cikkekre vágjuk. Sózzuk és őrölt rozmaringgal megszórjuk. Egy tepsibe rétegezzük, ráhelyezzük a csirkecomb filéket, kevés olajjal meglocsoljuk, kb. 1-1.5 dl vizet öntünk alá és lefedve fél óra alatt készre sütjük. Mikor minden puha, fedő nélkül még rápirítunk egy kicsit a sütőben.

Hozzávalók

  • csirkecomb filé
  • burgonya
  • mustár
  • méz
  • fehérbors
  • rozmaring
  • olaj

 

Vörösboros körte

Megpucoljuk a körtéket, kettévágjuk, magházukat kivesszük. A vörös borban, kevés vízben, fahéjjal, vanília rúddal, kevés cukorral alacsony hőfokon pároljuk meg, majd saját levében hagyjuk kihűlni. Önmagában is kitűnő desszert, de szeletelve torták, sütemények hozzávalójaként is megállja a helyét!

Hozzávalók

  • 1 kg körte
  • 0,5 liter vörösbor
  • fahéj
  • vanília
  • kristálycukor

Szakácsom Schemperger S. Roland

Szakácsom


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Konyha

Hirdetés




Hirdetés





Hirdetés


Népszerű cikkek