Milyen lehet a barackleves kókusztejjel elkészítve?
Szeretjük a friss fűszereket?
Ezek közül például az intenzív ízt adó rozmaringot?
És természetesen a desszert sem maradhat ki a menüajánlóból, ami most nem más lesz, mint vörösborban párolt körte fahéjjal fűszerezve.
Fantasztikus ízvilágot hozhatunk létre egyszerű alapanyagokból.
Megmutatjuk a leves, a főétel és desszert receptjét is.
Magozd ki a barackot, és főzd össze a cukorral és egy kevés vízzel. Amikor kihűlt, turmixold össze a kókusztejjel, a tejszínnel és a pudingporral. Tedd hűtőbe, majd pár óra múlva tejszínhabbal vagy akár manduladarabokkal is tálalhatod.
Hozzávalók
Kevés olajat, mustárt, mézet és a fehér borsot egy tálban összekeverünk, majd a megsózott csirkecomb filénket megmártjuk benne. Utána serpenyőben mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk. A burgonyákat megpucoljuk, mossuk és cikkekre vágjuk. Sózzuk és őrölt rozmaringgal megszórjuk. Egy tepsibe rétegezzük, ráhelyezzük a csirkecomb filéket, kevés olajjal meglocsoljuk, kb. 1-1.5 dl vizet öntünk alá és lefedve fél óra alatt készre sütjük. Mikor minden puha, fedő nélkül még rápirítunk egy kicsit a sütőben.
Hozzávalók
Megpucoljuk a körtéket, kettévágjuk, magházukat kivesszük. A vörös borban, kevés vízben, fahéjjal, vanília rúddal, kevés cukorral alacsony hőfokon pároljuk meg, majd saját levében hagyjuk kihűlni. Önmagában is kitűnő desszert, de szeletelve torták, sütemények hozzávalójaként is megállja a helyét!
Hozzávalók
Szakácsom Schemperger S. Roland
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat