Leves, főétel, és egy desszert?
Jöhetnek így sorban?
Milyen ételekből álljon a menü?
Használjunk egyszerű alapanyagokat, ízletes fűszereket.
Kukorica leves, amit nagyon egyszerű elkészíteni, bár sokan nem úgy gondolnak a kukoricára, mint leves alapanyagra. Pedig nagyon finom leves főzhető belőle.
Gondoltuk volna, hogy spagettit mézzel ízesítsünk? Pedig nagyon is lehetséges, ráadásul bazsalikommal készül és természetesen ízletes zöldségekkel. Amolyan vega spagettiként.
A desszerthez pedig az egyik legkedveltebb idénygyümölcsöt használjuk fel, ami nem más, mint a szőlő. Muffint készítünk belőle.
Főzésre fel!
Hozzávalók: egy fej vöröshagyma, 2 nagyobb krumpli, 2 doboz konzerv kukorica, kis fej fokhagyma, só, bors, kakukkfű, 2 dl tejszín, olaj, 15 dkg szalonna
Elkészítés
Kevés olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, majd megpároljuk vele együtt a vöröshagymát és a fokhagymát. Utána mehet bele a felkockázott krumplit, só, bors és a kakukkfű, és felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, hogy bőven ellepje. Mikor a krumpli megpuhult, adjuk hozzá a kukoricát és a tejszínt, alaposan elkeverjük és forraljuk össze, ha szükséges a vizet pótoljuk. Félrehúzva vegyük ki a sűrűje felét egy szűrőlapáttal, és a levest turmixoljuk össze. Ha megvan, a félretett kukorica, krumpli, szalonna mehet vissza bele. Friss petrezselyemmel tálalhatjuk.
Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 1 fej vöröshagyma, egy kis fej fokhagyma, 1-1 db zöld és sárga kaliforniai paprika, 3 db paradicsom, olaj, kis doboz paradicsompüré, méz, vörösborecet, friss bazsalikom
Elkészítés
A spagettit sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a paprikákat kicsumázzuk, csíkokra vágjuk, a paradicsomot pedig vágjuk egészen kicsire. Egy nagyobb serpenyőben olajat melegítünk, üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát és a fokhagymát. Majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, együtt párolva tovább. A paradicsompürét, kevés mézet, kis kanál borecetet adunk hozzá, fűszerezzük sóval és borssal. A forró mártásba keverjük a tésztát, most adjuk hozzá a finomra vágott bazsalikomleveleket, összekeverjük és forrón kínáljuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá reszelt parmezánt is.
Hozzávalók: 1 kisebb fürt szőlő, 2 teáskanál sütőpor, 1 bögre cukor, 2 bögre liszt, 3/4 bögre olaj, 1 bögre joghurt, 1/2 bögre szőlőlé, 1 tojás, 2 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés
A szőlőszemeket vágjuk ketté, közben sütőt melegítsük elő 170-180 fokra. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük. Másik tálban a tojást, a cukrot, az olajat, a joghurtot és a szőlőlevet dolgozzuk össze alaposan. Majd a folyékony masszát a liszteshez adjuk, összedolgozzuk, hozzáadjuk felezett szőlőt is, és még egyszer könnyedén keverjük át. A muffin sütőbe tegyünk papírformákat és ebbe adagoljuk a masszát, és kb. 20-25 percig sütjük a már meleg sütőben.
Szakácsom - Schemperger S. Roland
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat