Igazi őszi színek és ízek a tányéron!
Hmmmm…
Libacomb szépen megpirítva, sütőtök, ami vidám színével, friss illatával kápráztat el, és a menü végén egy almás sütemény, amihez bögrével mérjük ki a hozzávalókat.
Így jöhetnek si szépen sorban!
Érdekesség lesz, hogy a sütőtök krémlevesbe alma és méz is fog kerülni.
A libacombhoz is fogunk gyümölcsöt adni, méghozzá almát.
Mivel az almából sosem lehet elég, ezért a süteményt is almával késíztjük.
Csodaszép menü áll így össze, melyet az alma kicsit fanyarkás, mégis édes íze végigkísér.
Már csak a terítéket kell kitalálnunk, és, ha kellően kreatívak vagyunk, akkor jó ötlet lehet alma mintát választani.
Ízekre és illatokra fel!
Sütőtök krémleves almával és mézzel
Hozzávalók
A vöröshagymát megpucolom, felkockázom, olívaolajon megpirítom. Amíg a hagyma dinsztelődik, a sütőtököt és az almát felvágom, kiveszem a magját, meghámozom, felkockázom. Amikor kész a hagyma, egy kanál vajat dobok rá, sózom, borsozom, majd ráteszem a felkockázott tököt és az almát. Felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, és puhára főzöm (kb.15- 20 perc). Amíg fő a tök, lereszelem a gyömbért (persze jó a szárított gyömbér is). A tökmagot megpirítom egy serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül), odafigyelve, alacsony hőfokon. Leveszem a tűzről a megfőtt tököt, hozzáadom a tejszínt, a reszelt gyömbért és két evőkanál mézet, majd botmixerrel krémes állagúra vegyítem. Visszateszem a tűzhelyre, a tejszínnel is összeforralom, és kész! Pici tejszínnel, a tetejére pirított tökmagot szórva tálalom.
Hogyan pucolhatjuk meg a sütőtököt egyszerűen?
A hámozást meg lehet könnyíteni, ha előtte a tököt 10 percre beteszem a sütőbe - megpuhul, gyorsabb és kényelmesebb így a pucolás.
Hozzávalók
A libacombokat megmossuk és megtisztítjuk. Töröljük szárazra, majd fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával, pici kakukkfűvel. Az almák magházát vágjuk ki, a megpucolt hagymákat vágjuk össze negyedekre. Egy megfelelő méretű tepsibe rakjuk le a combokat, bőrös oldalukkal lefelé, helyezzük mellé az almát és a hagymát. Öntsünk kevés vizet a tepsibe, zsiradék hozzáadása nem szükséges. 170- 180 fokos sütőben lefóliázva süssük a combokat puhulásig. Mikor megpuhult, vegyük le a fóliát és forgassuk át a bőrös oldalukkal felfelé és pirítsuk meg a bőrt, közben néhányszor locsolgassuk a saját zsírjával.
Pecsenyelé felhasználása: A tepsiből kanalazzuk ki a pecsenyezsírt, az almával és a hagymadarabokkal együtt. Botmixerrel turmixszoljuk össze, majd egy szitán passzírozzuk át. A végén egy kicsit forraljuk össze. Tálaljuk párolt vöröskáposztával, héjában főtt burgonyával, rumos zöld dió befőttel majd locsoljuk meg a pecsenyelével.
Hozzávalók
Az almákat reszeld le nagy lyukú reszelőn, majd a levükkel együtt keverd össze a fahéjjal, a tojással, a liszttel, a cukorral és a sütőporral. Kivajazott, kilisztezett tepsiben süsd közepes hőfokon 35-40 percig. Porcukorral megszórva tálald.
Jó étvágyat!
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat