18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Heti menüajánló almára tervezve- sütőtök krémleves almával és mézzel - Sült libacomb almával - Bögrés almás süti

Megosztás
Konyha

Igazi őszi színek és ízek a tányéron! Hmmmm… Libacomb szépen megpirítva, sütőtök, ami vidám színével, friss illatával kápráztat el, és a menü végén egy almás sütemény, amihez bögrével mérjük ki a hozzávalókat. Így jöhetnek si szépen sorban! Érdekesség lesz, hogy a sütőtök krémlevesbe alma és méz is fog kerülni. A libacombhoz is fogunk gyümölcsöt adni, méghozzá almát. Mivel az almából sosem lehet elég, ezért a süteményt is almával késíztjük. Csodaszép menü áll így össze, melyet az alma kicsit fanyarkás, mégis édes íze végigkísér.


Igazi őszi színek és ízek a tányéron!

Hmmmm…

Libacomb szépen megpirítva, sütőtök, ami vidám színével, friss illatával kápráztat el, és a menü végén egy almás sütemény, amihez bögrével mérjük ki a hozzávalókat.

Így jöhetnek si szépen sorban!

Érdekesség lesz, hogy a sütőtök krémlevesbe alma és méz is fog kerülni.

A libacombhoz is fogunk gyümölcsöt adni, méghozzá almát.

Mivel az almából sosem lehet elég, ezért a süteményt is almával késíztjük.

Csodaszép menü áll így össze, melyet az alma kicsit fanyarkás, mégis édes íze végigkísér.

Már csak a terítéket kell kitalálnunk, és, ha kellően kreatívak vagyunk, akkor jó ötlet lehet alma mintát választani.

Ízekre és illatokra fel!

Sütőtök krémleves almával és mézzel

Hozzávalók

  • 1 nagyobb sütőtök
  • 3 db alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • vaj
  • gyömbér
  • méz
  • só, bors
  • 10 dkg tökmag
  • 2 dl tejszín
Elkészítés

A vöröshagymát megpucolom, felkockázom, olívaolajon megpirítom. Amíg a hagyma dinsztelődik, a sütőtököt és az almát felvágom, kiveszem a magját, meghámozom, felkockázom. Amikor kész a hagyma, egy kanál vajat dobok rá, sózom, borsozom, majd ráteszem a felkockázott tököt és az almát. Felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, és puhára főzöm (kb.15- 20 perc). Amíg fő a tök, lereszelem a gyömbért (persze jó a szárított gyömbér is). A tökmagot megpirítom egy serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül), odafigyelve, alacsony hőfokon. Leveszem a tűzről a megfőtt tököt, hozzáadom a tejszínt, a reszelt gyömbért és két evőkanál mézet, majd botmixerrel krémes állagúra vegyítem. Visszateszem a tűzhelyre, a tejszínnel is összeforralom, és kész! Pici tejszínnel, a tetejére pirított tökmagot szórva tálalom.

Tipp 

Hogyan pucolhatjuk meg a sütőtököt egyszerűen?

A hámozást meg lehet könnyíteni, ha előtte a tököt 10 percre beteszem a sütőbe - megpuhul, gyorsabb és kényelmesebb így a pucolás.

Sült libacomb almával

Hozzávalók

  • 6 db libacomb
  • 6 db alma
  • 2 hagyma
  • só, bors
  • majoránna
  • kakukkfű

 

Elkészítés

A libacombokat megmossuk és megtisztítjuk. Töröljük szárazra, majd fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával, pici kakukkfűvel. Az almák magházát vágjuk ki, a megpucolt hagymákat vágjuk össze negyedekre. Egy megfelelő méretű tepsibe rakjuk le a combokat, bőrös oldalukkal lefelé, helyezzük mellé az almát és a hagymát. Öntsünk kevés vizet a tepsibe, zsiradék hozzáadása nem szükséges. 170- 180 fokos sütőben lefóliázva süssük a combokat puhulásig. Mikor megpuhult, vegyük le a fóliát és forgassuk át a bőrös oldalukkal felfelé és pirítsuk meg a bőrt, közben néhányszor locsolgassuk a saját zsírjával.
Pecsenyelé felhasználása: A tepsiből kanalazzuk ki a pecsenyezsírt, az almával és a hagymadarabokkal együtt. Botmixerrel turmixszoljuk össze, majd egy szitán passzírozzuk át. A végén egy kicsit forraljuk össze. Tálaljuk párolt vöröskáposztával, héjában főtt burgonyával, rumos zöld dió befőttel majd locsoljuk meg a pecsenyelével.

Bögrés almás süti

Hozzávalók

  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 három alma
  • 2 tojás
  • 1 nagy teáskanál fahéj

 

 

 

Elkészítés

Az almákat reszeld le nagy lyukú reszelőn, majd a levükkel együtt keverd össze a fahéjjal, a tojással, a liszttel, a cukorral és a sütőporral. Kivajazott, kilisztezett tepsiben süsd közepes hőfokon 35-40 percig. Porcukorral megszórva tálald. 

Jó étvágyat!

Szakácsom - Szakacsom Schemperger S. Roland
Szakácsom


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Konyha

Hirdetés




Hirdetés





Hirdetés


Népszerű cikkek