18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Csokoládés almatorta mandulás karamella szósszal

Megosztás
Konyha

Ó az alma, amiből mennyeien finom süteményeket készíthetünk. Az internet és szakácskönyvek tele vannak almás süteményreceptekkel. De mindig lehet valamilyen újdonsággal előrukkolni. Új ízek, új díszítés. A süteménynek nem csak finomnak kell lennie, hanem szépnek is. Most megmutatjuk, hogyan készíthető színek, ízek kombinálásával, no és egy kis szépérzékkel csodálatos almás torta.


Ó az alma, amiből mennyeien finom süteményeket készíthetünk.

Az internet és szakácskönyvek tele vannak almás süteményreceptekkel.

De mindig lehet valamilyen újdonsággal előrukkolni.

Új ízek, új díszítés.

A süteménynek nem csak finomnak kell lennie, hanem szépnek is.

Most megmutatjuk, hogyan készíthető színek, ízek kombinálásával, no és egy kis szépérzékkel csodálatos almás torta.

Mi kell hozzá?
  • 350 g tortabevonó
  • 400 g tejszín (főző)
  • 150 g puha vaj (szobahőmérsékletű)
  • 400 g cukor (helyettesíthető nyírfacukorral is)
  • 6 tojás
  • 150 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 4 alma
  • 30 g szeletelt mandula
Elkészítés

A tortabevonót vagy csokoládét törjük kis darabokra. Melegítsük fel 200 g tejszínt, húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a csoki darabokat, majd várjuk meg, amíg teljesen felolvad.

A vajat csipet sóval, 200 g cukorral keverjük el alaposan, amíg krémes lesz. Használjunk kézi habverőt. Folyamatos keverés közben adjuk a krémhez egyesével a tojásokat.

Most adjuk hozzá a krémhez a meleg tejszínben felolvasztott csokoládét.

A lisztet keverjük el sütőporral, szitáljuk át, majd adjuk a krémes keverékhez apránként adagolva.

Fontos a sorrend betartása, tehát ne előbb adjuk a lisztet a krémhez, majd utána a csokoládés tejszínt, mert a tészta nem fog feljönni sütés közben.

Hámozzuk meg az almát, csumázzuk ki erre a célra készült eszközzel. És csak ezután vágjuk szeletekre. Így lyukas marad a közepe, amire díszítéskor szükségünk lesz.

Az elkészült tésztát öntsük kivajazott, kilisztezett formába úgy, hogy vékony rétegenként öntjük a formába a tésztát, és a tészta rétegek közé almaszeleteket teszünk. Tegyünk félre annyi almaszeletet, amennyivel szépen befedhetjük majd a sütemény tetejét. A tészta tetejére szépen elrendezve tesszük az almaszeleteket, egymáson kicsit átlapolva.

Süssük meg a süteményt előmelegített sütőben 175 fokon °C körülbelül 30 perc alatt.

Amíg a sütemény sül, a maradék cukrot hevítsük fel serpenyőben. A cukor előbb folyékony lesz, és szépen lassan elkezd bebarnulni. Ne égessük meg a karamellát.

Adjunk hozzá 200 g tejszínt, forraljuk össze, majd húzzuk le a tűzről. Hagyjuk kicsit kihűlni, és adjuk hozzá a mandulát.

Tegyük a mandulás karamellát a sütemény tetejére. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat