18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Sütőtökből pirított tökmag – A sütőtök minden része egészséges!

Megosztás
Konyha

Hozzuk ki a legtöbbet, amit a sütőtökből csak lehet. Vétek lenne kidobni a sütőtök magját, hiszen a boltban nem olcsó a pirított tökmag. A sütőtök magja önmagában is fonom, de tehető kenyérbe, kenyérre vagy salátákba is. A sütőtök magja ehető, de csak akkor, ha helyesen pirítjuk meg.


Hozzuk ki a legtöbbet, amit a sütőtökből csak lehet.

Vétek lenne kidobni a sütőtök magját, hiszen a boltban nem olcsó a pirított tökmag.

A sütőtök magja önmagában is fonom, de tehető kenyérbe, kenyérre vagy salátákba is.

A sütőtök magja ehető, de csak akkor, ha helyesen pirítjuk meg.

Hogyan pirítsuk meg a sütőtök magját?

Melyik fajta sütőtöknek a magját érdemes pirítani?

A Hokkaido töknek van a legtöbb, és nagyméretű magja.

Tisztítás után vágjuk félbe a sütőtököt.

Kanalazzuk ki a magját.

Tésztaszűrő segítségével, folyó víz alatt távolítsuk el a sütőtök húsának maradványait.

Melegítsük elő a sütőt 180 – 200 °C fokra.

Tegyük tepsibe szépen elosztva a magokat. A magok ne fedjék egymást!

Süssük a tökmagokat körülbelül 20 percig. Az első 10 perc után forgassuk át őket.

Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.

Tipp

Tartsuk hűvös, száraz helyen a házilag pirított tökmagokat, mert így sokáig eláll.

Tipp

A napraforgó magját ugyan úgy lehet megpirítani, mint a sütőtök magját.

Ízesített tökmag készítése

A már megpirított, megpucolt tökmagot ízesíteni is lehet. Az ízesített tökmagot tehetjük szendvicsbe, készthetünk belőle pestot, tehetjük tészta ételekre, sós vagy édes süteményekbe.

A tökmag ízesítéséhez melegítsük fel a serpenyőt, és tegyünk bele kevés olajat. Folyamatos kevergetés közben szórjuk bele a pucolt tökmagot. 5-10 perc elteltével sózhatjuk, borsozhatjuk, adhatunk hozzá fokhagymát, különféle fűszereket. Jól keverjük össze, majd húzzuk le a tűzről.

Tökmag édesen fűszerezve

A tökmaghoz tökéletesen illik a fahéj és méz. Különleges csemegét készíthetünk, ha megpirítjuk olaj nélkül a megpucolt tökmagokat serpenyőben, hozzáadunk cukrot, ami karamellizálódik, és végül megszórjuk fahéjjal. Adhatunk hozzá még mazsolát, diót, szezámmagot, vagy mézet.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat