A finom sütemény akkor lesz tökéletes, ha szép díszítést is teszünk rá.
A díszítés legegyszerűbb módja lehet, ha cukormázat készítünk, hiszen ezzel szép motívumokat rajzolhatunk. De csak akkor, ha a cukormáz nem lesz túl folyós, vagy éppen ellenkezőleg, túl kemény.
Hogyan készül a tökéletes cukormáz?
Az arányok megtalálása legfontosabb!
A víz és citromlé arányát eltolhatjuk a megadott mennyiségen belül maradva.
Keverjük össze alaposan az alapanyagokat, legyen teljesen csomómentes.
Használhatunk ételszínezőt, melyből a kívánt szín elérése adja meg a megfelelő mennyiséget.
Töltsük kis zacskóba a masszát, mindegyik színt külön-külön, majd vágjuk le a sarkát. Ügyeljünk, hogy a kivágás ne legyen túl nagy, mert ezzel fogunk rajzolni.
Érdemes előbb a kontúrvonalakat meghúzni, és ha gondoljuk, csak ezután bevonni a sütemény teljes felületét.
Minden lépés után hagyjuk kicsit megszáradni a cukormázat, így nem fognak összefolyni a színek és minták.
Ezt a cukormázat bármilyen süteményre tehetjük, például mézeskalácsra, ünnepi tortákra.
Már csak ezt kell kitalálnunk, milyen motívumot rajzolnánk meg szívesen.
Tetszik a hóember minta?
Hogyan készül a kalapja?
Mi sem egyszerűbb! Így lesz a hóember félig 3D.
Kalapnak használjunk mályvacukrot, amit bekenünk fehér cukormázzal.
Csak a már teljesen kihűlt süteményre kenjük rá a cukormázat, mert a cukor megolvad, és szétfolyik a minta.
Szintén fontos, hogy a már cukormázzal díszített süteményeket hűvös helyen tartsuk, és semmi esetre se tegyük újra sütőbe, még akkor sem, ha a cukormáz már megszáradt.
Van akinek ez egyértelmű, de kezdő háziasszonyoknak hasznos tipp lehet.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat