18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hogyan díszítsem a süteményt színes cukormázzal? - Hogyan készül a cukormáz?

Megosztás
Konyha

A finom sütemény akkor lesz tökéletes, ha szép díszítést is teszünk rá. A díszítés legegyszerűbb módja lehet, ha cukormázat készítünk, hiszen ezzel szép motívumokat rajzolhatunk. De csak akkor, ha a cukormáz nem lesz túl folyós, vagy éppen ellenkezőleg, túl kemény. Hogyan készül a tökéletes cukormáz? Mi kell hozzá? Az arányok megtalálása legfontosabb! 2-3 evőkanál víz vagy citromlé 200 g porcukor Tipp A víz és citromlé arányát eltolhatjuk a megadott mennyiségen belül maradva.


A finom sütemény akkor lesz tökéletes, ha szép díszítést is teszünk rá.

A díszítés legegyszerűbb módja lehet, ha cukormázat készítünk, hiszen ezzel szép motívumokat rajzolhatunk. De csak akkor, ha a cukormáz nem lesz túl folyós, vagy éppen ellenkezőleg, túl kemény.

Hogyan készül a tökéletes cukormáz?

Mi kell hozzá?

Az arányok megtalálása legfontosabb!

  • 2-3 evőkanál víz vagy citromlé
  • 200 g porcukor
Tipp

A víz és citromlé arányát eltolhatjuk a megadott mennyiségen belül maradva.

Keverjük össze alaposan az alapanyagokat, legyen teljesen csomómentes.

Használhatunk ételszínezőt, melyből a kívánt szín elérése adja meg a megfelelő mennyiséget.

Töltsük kis zacskóba a masszát, mindegyik színt külön-külön, majd vágjuk le a sarkát. Ügyeljünk, hogy a kivágás ne legyen túl nagy, mert ezzel fogunk rajzolni.

Tipp

Érdemes előbb a kontúrvonalakat meghúzni, és ha gondoljuk, csak ezután bevonni a sütemény teljes felületét.

Minden lépés után hagyjuk kicsit megszáradni a cukormázat, így nem fognak összefolyni a színek és minták.

Ezt a cukormázat bármilyen süteményre tehetjük, például mézeskalácsra, ünnepi tortákra.

Már csak ezt kell kitalálnunk, milyen motívumot rajzolnánk meg szívesen.

Hóemner kalapja

Tetszik a hóember minta? 
Hogyan készül a kalapja?
Mi sem egyszerűbb! Így lesz a hóember félig 3D.
Kalapnak használjunk mályvacukrot, amit bekenünk fehér cukormázzal. 

Fontos!

Csak a már teljesen kihűlt süteményre kenjük rá a cukormázat, mert a cukor megolvad, és szétfolyik a minta.

Szintén fontos, hogy a már cukormázzal díszített süteményeket hűvös helyen tartsuk, és semmi esetre se tegyük újra sütőbe, még akkor sem, ha a cukormáz már megszáradt.

Van akinek ez egyértelmű, de kezdő háziasszonyoknak hasznos tipp lehet.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat