Lencséből többféle is megtalálható a boltok polcain, köztük a vöröslencse is.
A lencse nagyon egészséges, újévkor még szerencsét is hozhat, ráadásul krémes leves készíthető belőle.
Mitől lesz krémes a lencseleves?
Egy menü természetesen tartalmaz főételt is, ami most kínai tészta lesz. Azt is megmutatjuk, hogyan készíthető el otthon gyorsan és egyszerűen.
Mi az igazi kínai tészta trükkje?
Ünnepek közeledtével pedig sokak kedvence következik desszertként. Tradicionális, omlós, nem lehet eleget készíteni belőle. Mi az? A diós hókifli!
Hogyan készítsünk diós hókiflit?
Igazán változatos menü, amit még kezdő háziasszonyok is garantált sikerrel készíthetnek el.
Hozzávalók
Egy lábasba öntjük a megmosott vöröslencsét, és annyi vizet, ami ellepi. Sózzuk, borsozzuk, borsikafűvet, egy db babérlevelet, a finomra vágott vöröshagymát, a fokhagymát és kevés reszelt citromhéjat teszünk még bele. Kis lángon addig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul, közben, ha úgy érezzük, pótoljuk a főzővizet. Mikor megpuhult, a tetejét fűszerpaprikával megszórjuk, és botmixer segítségével krémesre turmixszoljuk. Forrón tálaljuk.
Ízlés szerint tejszínnel gazdagíthatjuk a levest. Tálalásnál kevés olajban elkevert pirospaprikával díszíthetjük.
Hozzávalók
A káposztát és a vöröshagymát nagyon vékonyan vágjuk össze. A sárgarépát vágjuk 3 cm-es darabokra, majd vékony szeletekre, az újhagymát fél centis karikákra. Tegyük fel bő, forrásban lévő sós vízben a tésztát főni. Közben egy wokban vagy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a felvágott zöldségeket, a csíkokra vágott csirkemellet, a vöröshagymát és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kissé borsozzuk. Egy evőkanál cukrot szórunk még rá és belereszeljük a gyömbért is. A zöldségeket ropogósra pirítjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt főtt tésztát, és szójaszósszal ízlés szerint meglocsoljuk.
Hozzávalók
Az átszitált lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd belekeverjük a tejfölt, a csipet sót és egy evőkanál porcukrot. A friss élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk és a lisztes keverékhez öntjük. Rugalmas tésztává gyúrjuk, ha még esetleg ragacsos, lisztet tegyünk még hozzá. Az összegyúrt tésztát konyharuhával letakarjuk, és fél órát meleg helyen pihentetjük. Amíg a tészta kell, elkészítjük a tölteléket. Egy edénybe öntünk kevés vizet, a darált diót, a cukrot, rumaromát és egy csomag vaníliás cukrot, majd az egészet folytonos kevergetés mellett rövid idő alatt összefőzzük. A megkelt tésztát elfelezzük. Először az egyik cipót egy lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, majd mindegyikre teszünk a dió töltelékből, majd feltekerjük, mini kifli formájúra. A két végét kissé összenyomjuk. A megtöltött kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A két csomag vaníliás cukrot összekeverjük a maradék porcukorral. Mikor elkészültek, még melegen beleforgatjuk vaníliás porcukorba.
Szakácsom - Szakacsom Schemperger S. Roland
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat