18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Love is All Around – Szív sütemény készítése – Tedd bele a szívedet is!

Megosztás
Konyha

Fantasztikusan néz ki ez az ünnepi, jobban mondva, szerelmes sütemény. Szó szerint, szívünket és lelkünket is beletesszük, mire elkészül, de mint tudjuk, a szerelem nem ismer határokat. Tulajdonképpen sokkal bonyolultabbnak néz ki az elkészítése, mint valójában, bár az igaz, hogy aprólékosan kidolgozott lesz szerelmes süteményünk. Piskóta, csokoládé, finom krém, és mindez tökéletes szív alakot megformálva. Még a mini csokiszívekre is mutatunk praktikát, hogyan lehet elkészíteni egy tábla csokoládéból, papír segítségével.


Fantasztikusan néz ki ez az ünnepi, jobban mondva, szerelmes sütemény.

Szó szerint, szívünket és lelkünket is beletesszük, mire elkészül, de mint tudjuk, a szerelem nem ismer határokat.

Tulajdonképpen sokkal bonyolultabbnak néz ki az elkészítése, mint valójában, bár az igaz, hogy aprólékosan kidolgozott lesz szerelmes süteményünk.

Piskóta, csokoládé, finom krém, és mindez tökéletes szív alakot megformálva.

Még a mini csokiszívekre is mutatunk praktikát, hogyan lehet elkészíteni egy tábla csokoládéból, papír segítségével.

Tulajdonképpen semmilyen speciális süteményformára nem lesz szükségünk. Mert mindent megoldhatunk kreatívan.

Hogyan készül csokiból a mini szív?

Lássunk neki elkészíteni ezt az Ámor süteményt kedvesünknek.

Természetesen pink színben!

 

 

 

 

 

Készítsünk piskóta tésztát, amit megszínezünk ételfestékkel, hogy szép rózsaszínű legyen.

Tepsiben süssük meg, majd, amikor a tészta megsült, szív alakú süteményszaggatóval, gazdaságosan (minél több szív jöjjön ki) szaggassuk ki.

Mindeközben fogjunk egy papírlapot, amit megrajzolunk vagy kilyukasztunk szív formákkal. A papírt tegyük ugyan abba a tepsibe, amiben a piskóta lapot sütöttük., majd rakjunk rá zsírpapírt. Ez átlátszó, és jól látjuk majd a kontúrvonalakat, illetve később csak erről a papírról fog lejönni a puding lapunk. Olvasszuk meg a csokoládét, töltsük kinyomózsákba vagy zacskóba, aminek levágjuk a sarkát, és szépen egyesével rajzoljuk meg a szíveket szépen elosztva.

Hagyjuk a csokoládét teljesen kihűlni. Ne nyúljuk hozzá, mert erre fogunk rózsaszínű pudingot önteni.

Vanília vagy puncs főző puding 

Mi döntjük el, hogy vanília, vagy puncs pudingot használunk-e. Vanília puding esetén ebbe is kell ételfestéket tenni. A puding legyen főzőpuding, mert az szépen megtartja az állagát. A pudingot ne készítsük túl sűrűre. El kell tudnunk majd kenni, és fel is kell majd tekernünk.

Keverjünk vajhoz vagy margarinhoz piros ételfestéket, és ezzel kenjük meg a kivágott szív alakú piskótákat, majd „ragasszuk” egymáshoz őket sorban. Egy szív alakú csíkot fogunk kapni.

A pudingot öntsük a már kihűlt szív alakú csokoládékra. Kenjük el egyenletesen a felületét. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen, majd válasszuk le róla a zsírpapírt úgy, hogy a lapot porcukros konyharuhára terítjük. A szív csokoládék a konyharuhára kerüljenek, így később a sütemény külsején látszanak majd. Tekerjük fel a konyharuhával. Jól porcukrozzuk meg a konyharuhát, hogy a puding ne ragadjon rá.

Alább a képi illusztráción látni fogjuk, hogyan kell feltekerni a szív csokoládés pudinglapot.

Ezzel még nincsen vége.

Verjünk fel habtejszínt kemény habbá és adjunk hozzá habfixálót. Ezzel kenjük meg a feltekert, majd kitekert puding lapot. Szintén láthatjuk, melyik oldalát kell megkennünk.

És most következik az utolsó lépés.

Ekkor a már elkészített szívekből összeállított csíkot a szívmintás, kitekert lapra helyezzük, egészen a széléhez, és elkezdjük feltekerni a tejszínhabos krémmel együtt. Óvatosan nyomkodjuk meg az illesztésnél, amikor feltekertük, majd tegyük hűtőszekrénybe.

Így fog kinézni, amikor felvágtuk.

Tipp

Bármilyen szín és ízkombinációt elkészíthetünk, ízlésünknek megfelelően. Van, akinek ennyi pink szín túl sok.

Tipp

Próbálkozhatunk puding helyett süthető, jobban mondva hőre keményedő cukormázzal is, de az jóval költségesebb lesz. Hőre keményedő cukormáz esetén nagyon figyeljünk a csomagoláson megadott mennyiségekre, mert a cukormáz könnyen kiszáradhat és törhet.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat