Szeretjük például a resztelt májat?
Vagy csak a májas ételeket?
Nehéz úgy elkészíteni, hogy ne legyen sótlan, mégis puha legyen?
A máj nagyon egészséges, tele van vassal és egyéb vitaminokkal.
De éppen azért, mert nehéz elkészíteni puhára, sok háziasszonynak nem a kedvence.
Pedig létezik egy praktika, mellyel a máj garantáltan puha lesz, sózhatjuk, amikor szeretnénk.
Mert eddig a köztudatban az az eljárás élt, hogy csak akkor nem keményedik meg a máj, ha az utolsó pillanatokban sózzuk meg.
Tegyük a megtisztított májat egy éjszakára olajba úgy, hogy teljesen elfedje, majd tegyük hűtőszekrénybe.
Másnap elkészíthetjük az ételt olyan ízesítéssel, amilyennel szeretnénk, ráadásul nem lesz sótlan sem, mert már az elején megsózhatjuk.
Elsősorban a sertésmáj az, amelyik könnyen megkeményedik elkészítés során, de ezt a módszert alkalmazhatjuk bármilyen más máj esetén. Még a vadak májához is alkalmazható ez a tipp! Sőt! Olajban pihentetve még a grillezett vagy nyársra húzott, pácolt máj is garantáltan puha lesz.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat