18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Színek pszichológiája-Térbeli hatások-70' évek

Megosztás
Otthon

A színek mindent elmondanak érzelmi világunkról. Éppen ezért érdemes ismerni pszichológiai hatásukat, különösen lakberendezés alkalmával. Fehér frontok a konyhában, vanília színű falak, középbarna munkalap, melyhez szívesen hozzáérnénk, és az azúrkék kiegészítők szinte megbabonázzák az embert. Bérlőtársak, kollégák, potenciális ügyfelek elvesztése is előfordulhat éppen a rossz színválasztás miatt, mert a színek hatással vannak tudatalattinkra. Nem csak hangulatunkra vannak hatással a színek, hanem a térbeli optikai méretekre is.


A színek mindent elmondanak érzelmi világunkról. Éppen ezért érdemes ismerni pszichológiai hatásukat, különösen lakberendezés alkalmával.
Fehér frontok a konyhában, vanília színű falak, középbarna munkalap, melyhez szívesen hozzáérnénk, és az azúrkék kiegészítők szinte megbabonázzák az embert.

Bérlőtársak, kollégák, potenciális ügyfelek elvesztése is előfordulhat éppen a rossz színválasztás miatt, mert a színek hatással vannak tudatalattinkra. Nem csak hangulatunkra vannak hatással a színek, hanem a térbeli optikai méretekre is.

A világos árnyalatok, mint sárga, bézs nagyítják a térhatást, míg a sötétek csökkentik.

Egy kék szoba okozhat hidegrázást is, vagy egy piros verejtékezést.

Hogyan befolyásolják hangulatunkat a színek.

A piros az életerőt képviseli, temperamentumot és szeretetet. Viszont benne van a tűz és a harag is ebben a színben.

A sárga a fényt szimbolizálja, és optimizmust sugall. Viszont a zöldessárga már negatív érzelmeket hordoz magában, mint az irigység, gyűlölet, féltékenység.

A kék maga a hűség, harmónia, nyugalom, valamint a szélesség és vágy.

A zöld reménybéli szín, életet és természetet sugároz, de szimbóluma lehet a tapasztalatlanságnak is.

Hozzád melyik szín illik?

És az sem mindegy milyen fajta festéket választunk.

Klasszikus

Diszperziós festékeket nevezzük így, és vízben nagyon jól oldódnak, és gyorsan is száradnak.

Emulziós

Készülhet növényi anyagból, és csak oldószerrel hígíthatóak. Ideális hálószobába vagy gyerekszobába. Jól fed többféle felületen, vakolaton, gipszen, és fán is.

Akril

Nagyon jó kopásállósága, megakadályozza a baktériumok, gombák megtelepedését. Kifejezetten ajánlott fürdőszobákba, konyhákba.

Vízben oldódó akril festék

Olyan kevés oldószert tartalmaz, hogy emiatt szagtalan, és környezetbarát is egyben.

Alkalmas beltéri és kültéri, fából készült vagy fémből készült (radiátor) festésére is.

Dekoratív vakolat belső felületekre

Különleges hangulattal ruházza fel a teret, és az alapréteget színezhetjük is.

Kisebb vagy nagyobb, magasabb vagy alacsonyabb, mindegy is, mert színválasztásunkkal még a leg apróbb szobából is hatalmas teret varázsolhatunk optikailag.

Kis terekhez

Világos és hűvös pasztellszíneket alkalmazzunk. Egyes részeken használhatunk sötétebb kéket, de csak minimális mennyiségben, mert az a teret összehúzza.

Alacsony terek

Egy szoba színes falakkal mindig magasabbnak tűnik. Pláne akkor, amikor a mennyezet színét szegélyként használjuk az oldalfalak aljánál.

Magas terek

Magas mennyezet esetén érdemes a mennyezetet sötétebb színre festeni, mint az oldalfalakat. Fontos, hogy az oldalfalak felső részénél 10 centiméternyit szintén fessünk be sötétre.

A jó technika

Először mindig a padlót takarjuk le. Utána jöhetnek a falak. És mindig úgy dolgozzunk, hogy nap ne süsse az éppen festendő falat.

Példa a komplementer színek alkalmazásához és a retro stílus megjelenítéséhez.

Kombináljuk pirossal, zöldet, és sárgát is. Így eljuthatunk a 70’ évekhez.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Otthon

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek