Szeretjük az olasz fűszerezést?
És a zöldségleves? Próbáltuk már a cukkini levest?
Nyársra fűzött húst készíteni az év minden szakában készíthetünk. Finom szósszal, ropogós salátával az igazi. Egyszerű, gyors, kreatív.
A csokis kekszet nagyon sokan szeretik. Ehhez a kiadós menühöz tökéletesen illik, végtelenül egyszerű a tésztájának összeállítása, és napokig friss marad. Készítsünk házilag csokis kekszet! Milyen csokoládét tennénk bele? Tej, ét, esetleg fehér?
Hozzávalók
Az olívaolajon megpároljuk az finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kis kockára vágott cukkinit és tovább pirítjuk. Pár perc múlva hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük cca. 1,5 l zöldség vagy húslével (kockából is jó) és negyed órát főzzük. Közben a bazsalikomot és a petrezselymet finomra vágjuk, a felvert tojásokba keverjük, sózzuk és borsozzuk, majd a levesbe csurgatjuk folyamatos keverés mellet. Egyet forralunk még rajta, és forrón tálaljuk.
Hozzávalók
A darált pulykahúst sózzuk és borsozzuk, keverjük össze. Fapálcára dolgozzuk rá, hosszúkás formájúra. Kevés olajon kezdjük el sütni, körkörösen, minden oldalát. Félidőben szórjuk mellé a durvára vágott dióbelet és a felkarikázott chili paprikát. Öntsük fel tejszínnel és adjunk hozzá kevés mézet. Forraljuk össze és már kész is a pulykanyárs a szósszal együtt. Serpenyőben olvasszuk ki a kockázott szalonna zsírját, majd szedjük ki egy tálkába. A szalonna zsírhoz adjunk cukrot, balzsamecetet és egy lime levét. Forraljuk át és ezt öntsük a megmosott és széttépkedett fejes salátára. A tetejére halmozzuk a szalonna pörcöket és finomra vágott lila hagymát. A limonádéhoz a málnát és a ribizlit egy kancsó aljára tesszük, ízlés szerint citromot és cukrot adunk hozzá. Kissé összetörjük egy fakanál segítségével, majd szódával felengedjük.
Hozzávalók
A lisztet, a sütőport, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat és a tojásokat robotgéppel alaposan összedolgozzuk, majd hozzákeverjük az apróra vágott csokit is. Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal kisebb halmokat csinálunk, vigyázva hogy legyen távolság egymás közt, mivel a vajtól kissé szét fog terülni a sütés alatt. Előmelegített sütőben cca. 180-200°-on sütjük, 10-15 percet.
Apróra vágott sótlan mogyoróval gazdagíthatjuk.
Szakácsom Schemperger S. Roland
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat