18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Szívem csücske Csákvár

Megosztás
Utazás

Hétvégi kirándulás kitűnő célpontja lehet a Fejér megyében található, szívem csücske, Csákvár. Autóval a faluba érve, egyből a Csuta Cukrászdát pillanthatjuk meg, ahol – alá tudom támasztani – érdemes megállni, elfogyasztani egy süteményt vagy fagylaltot utazás után. Energiával telve elhagyjuk a cukrászdát és beérünk az úgynevezett „központba”, ahol gyönyörű római katolikus templom fogad minket. A templom mellett továbbhaladva rátalálhatunk talán az egyik legszebb helyre a községben.


Hétvégi kirándulás kitűnő célpontja lehet a Fejér megyében található, szívem csücske, Csákvár.

Autóval a faluba érve, egyből a Csuta Cukrászdát pillanthatjuk meg, ahol – alá tudom támasztani – érdemes megállni, elfogyasztani egy süteményt vagy fagylaltot utazás után.

Energiával telve elhagyjuk a cukrászdát és beérünk az úgynevezett „központba”, ahol gyönyörű római katolikus templom fogad minket. A templom mellett továbbhaladva rátalálhatunk talán az egyik legszebb helyre a községben.

Tárt kapu vár bennünket nagyra nőtt fás parkkal. Ez a két fasor mutatja az utat az Esterházy-kastély felé. A sóderos úton befelé haladva magunk elé képzelhetjük a gróf családot, ahogyan több lovassal együtt elindulnak vadászni. A kastély elé sétálva láthatjuk az oroszlános szökőkutat, és egyben válasz út elé kerülünk, melyik irányba induljunk el az angolpark látogatásához.  Én mindig jobbra indulok el, de nem tudom miért.

A kastély mellett sétálva lassan szemünk elé tárul a 77 hektáros park. A parkon belül gyönyörködhetünk szobrokban, és építményekben, mint például a grotta (műbarlang). Séta közben eljutunk a napóráig, ahonnan a legjobb rálátást kapjuk a kastélyra, fotózáshoz az egyik legmegfelelőbb hely. Ez után következnek a kedvenc mamutfenyőim. Akárhányszor ott járok, mindig megörökítem őket. Továbbhaladva a kis úton, eljutunk a cselédházakig, és már vissza is értünk a kastély elé.

Persze gondolom, mindenki fejében megfordul, hogy vajon miért nem írok arról, hogyan néz ki belül a kastély. Az igazság az, hogy még én sem láttam. 1954 óta tüdőszanatóriumot működtetnek benne, és így csak a park látogatható.

A kastély és parkjának megismerése után ellátogathatunk a közeli Ranch-ra, ahol a lovak és állatok kedvelői kicsit megpihenve gyönyörködhetnek a látványban. Kíváncsiak vagyunk még egy kis hagyományra? Akkor nézzük meg a Fazekas Emlékházat. Itt előzetes bejelentkezés alapján bemutatót tartanak.   Ezek után, aki még kihívásra vágyik, kirándulhat a Vértesben, megtekintheti a Báraczházi barlangot, amit egy jelzett turistaúton közelíthet meg.

Csákvár feltérképezése után, elmehetünk Csókakőre ahol a megye egyetlen középkori eredetű, török időkben is használt csókakői vára található. A mostanra felújított várból, csodás látvány tárul elénk.

Innen tovább haladva érdemes betérni a közelben lévő Fehérvárcsurgóra. Itt van a Károlyi-kastély, ami igazán felemelő látványt nyújt. Amennyiben a kastély előtt elhaladunk, a jobb szárnyon túl, megpillanthatjuk az én kedvenc részemet, az egyedülálló Csipketeraszt. A kastély belül is látogatható. Végigjárjuk a kastély épületét, megakad szemünk a kupolás könyvtárszobán, és fényűző kialakításán. A 40 hektáros kastélyparkban madárcsicsergést hallgatva, az ősi fák között, számos hídon sétálhatunk keresztül, és egy tó látványa tárul elénk.

Hétvégi programként tudom ajánlani az itt megrendezett Virágkiállítást és vásárt.
http://www.hungaryprogramtourism.com/tdestination-viragkiallitas.html


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat