18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Közel a pingvinekhez és a természethez

Megosztás
Utazás

Senkinek nem kell megijednie! Nem egy költséges, hosszú úttal fogok most előállni.:) Igaz, a pingvinek délen, az Antarktiszon élnek, viszont nem kell fagyoskodnunk azért, hogy közelünkben tudhassuk ezeket a kis állatokat. Itthon, Magyarországon is találkozhatunk velük minden Állatkertben, de egyik sem áll elő olyan programmal, mint a Jászberényi Állat-és Növénykert.  


Senkinek nem kell megijednie! Nem egy költséges, hosszú úttal fogok most előállni.:) Igaz, a pingvinek délen, az Antarktiszon élnek, viszont nem kell fagyoskodnunk azért, hogy közelünkben tudhassuk ezeket a kis állatokat.

Itthon, Magyarországon is találkozhatunk velük minden Állatkertben, de egyik sem áll elő olyan programmal, mint a Jászberényi Állat-és Növénykert.  

A hely mottója  „Kis Állatkert – Nagy élmény”.

Tényleg így van, mivel egész nap látványetetések sora várja az idelátogatókat. Ezen különböző időpontokban, mindig más és más állatokkal vehetjük magunkat körbe és hallhatunk róluk érdekességeket a gondozóktól. Bevallom, nekem a nagy kedvenceim a kis majmok voltak. Sajnos náluk látványetetésnél nem vettünk részt, de ahogy produkálták magukat az ablakban, fel-le ugráltak és bukfenceztek egymással, nagyon aranyosak voltak és teljesen lenyűgöztek. Idén tavasszal Emucsibék jöttek a világra és júniusban megszületett az Állatkert gondozóinak meglepetésére is a kis Gibbon bébi. Mi hidegben és hóban látogattunk el ide. A tél bekövetkeztével az Állatkertben lehetőségünk nyílt szemtől szemben, rácsokon és falakon kívül összefutni a kis csipkelődő, rosszalkodó madarakkal.  

Amennyiben valaki ilyen Pingvinsétára adná a fejét télen, úgy adnék pár tippet. Mindenki figyeljen oda a ruhája épségére és természetesen a fotóapparátjára. Amikor mi találkozhattunk velük, majdnem a fényképezőgépem húzta a rövidebbet a pingvinnel szemben.

Ezen az oldalon mindenki megtalálja az etetések időpontjait és a további információkat.
http://www.jaszberenyzoo.hu/

Egy másik helyet is tudok ajánlani, ami közel van Jászberényhez és igen látványos, a Tisza-tavi Ökocentrum. Itt található Európa legnagyobb édesvízi akváriuma, ahol őshonos halfajokat nézhetünk meg. Természetesen nem csak halakat láthatunk, mivel a Park nagy területen helyezkedik el. A gyerekek nagy favoritja például a vízi játszótér, – fürdőruha nem szükséges – ahol egyik partról a másikra tutajokon juthatnak át, néha persze szülői segítséggel. Mégiscsak jó program a szülőkkel együtt izgulni, hogy vajon belepottyannak-e a vízbe vagy sem. Vigyázzunk, ha bekerülünk véletlen a Növénylabirintusba, nehogy a további érdekességeket valaki kihagyja, mert eltévedt és nem tudott kijutni onnan. A játékokon túl sétánk során elhaladunk a Szarvas kifutó, Pelikános-tó és az Aranysakál kifutó mellett. Értelemszerűen itt is van egy kedvelt helyem, ami a Szitakötő-ház. Belépve ide, megzavarva a nyugalmat, a szitakötők elkezdnek repkedni megmutatva színes szárnyaikat a látogatóknak.

Az Ökocentrumon belül, de mégis ezen túl van a legjobb hely, amit csak el tud képzelni az ember. Ez nem más, mint a Tisza-tavi Vízi Sétány. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen remek élményben lesz részem. Felülve a kis hajóra, ami átviszi az embert a Sétányhoz, nem is tudja mi vár rá. Partot érve elindul az ember a kijelölt útvonalon, a tó közepén és csak ámul és bámul. A természeti értékekben gazdag séta során a messzi távolból csak a harangszó hallatszik és a madarak csicsergése. Utunk során találkozhatunk pézsmapockokkal, hóddokkal és vidrákkal, de nyilvánvalóan sok madárfaj egyedei is megmutatják magukat. Gyalogtúránk során az ember kicsit úgy érzi, mintha útvesztőben lenne, mivel két oldalról nádas övezi a sétányt és csak az előtte lévő fából készült utat látja. Ha valakinek nem lenne elég ez a természetjárás, akkor lehetőség nyílik Csónaktúrázni kilenc különböző, rövidebb-hosszabb útvonalakon.

Az Ökocentrumhoz és a Vízi Sétányhoz tartozó információkat, ezeken az oldalakon találjátok.
http://tiszataviokocentrum.hu/hu/
http://www.vizisetany.hu/

Csak azért, hogy még nehezebbé tegyem a hétvégi program tervezését, hogy merre is menjetek, ajánlok még valamit. 2013. június 7-16. között kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Parkok Hete. A nyitóhétvégén azaz, június 7-9-én Debrecenbe és a Hortobágyi Nemzeti Parkba várják a látogatókat. Itt olvashatjátok a további programokat.
http://www.programturizmus.hu/tdestination-magyar-nemzeti-parkok-hete-re...


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat