18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Romok és emlékek Tura és Tóalmás

Megosztás
Utazás

Hét vége felé haladván, ideje kitalálni, mi legyen a program hétvégén. A mai programajánlataim nem vesznek igénybe túl sok energiát és időt sem. Azért is mondom ezt, mivel egy város és egy község helyi látványosságaira térek ki. Természetesen lehet három napos is egy lazító hétvége, amikor senki nem gondol a munkára és a hétköznapi problémákra. Ilyen helyzetre is tudok majd ajánlani helyet. Vágjunk bele utazásunkba.


Következő uticélunk, a sokak által kedvelt és emlékeket felidéző, Tóalmás.

A község egyik legnagyobb kincsei közé tartozik az Andrássy-kastély. Megérkezésünkkor a nagykapu mögött, bepillantást nyerünk a kastélyt övező, majdnem 30 hektáros természetvédelem alatt álló parkba. A kapun belépve sétát tehetünk az épület körül. Barangolásunk közben megtalálhatjuk a háromszintes, romos neoreneszánsz víztornyot, mely igen érdekes ipartörténeti emlék, és a málladozó Beretvás-kúriát. A parkban az épület mögött van egy tó, mely alkalmas csónakázásra és innen mesés képet lehet készíteni a kastélyról.

Amikor végig bóklásztuk a kert minden zegzugát, tegyünk látogatást a kastélyban. Az előcsarnokban íves kétkarú fából készült lépcső nyűgözi le a résztvevőket, mely a párizsi Opera lépcsőjének másolata. Itt a bejáratnál, ha ez emeleti szintre tekintünk, megpillanthatjuk a csodás fából készült zárt erkélyt. Mivel nyáron ifjúsági táborokat tartanak, meglehet, hogy csak ennyi betekintést engednek a kastélyban. Érdemes utánakérdezni, mikor lehet teljes körű látogatást tenni a kastélyban. Amikor hazafele indulunk, a főúton haladva balra található a termáls trand és kemping, szemben pedig a Római Katolikus Templom.
http://www.vendegvaro.hu/andrassy-kastely-toalmas

Akik nem csak kirándulni szeretnének, ajánlani tudom a már említett termálstrandot.
http://www.toalmas.hu/page.php?97


Megosztás
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Utazás

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek