18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Kirándulás a Horvát határ mellett-Harkány, Siklós, Villány

Megosztás
Utazás

Hétvégén lehetőségünk nyílt 3 napot Harkányban töltenünk, Anyukám kolléganőjének jóvoltából. Amikor megláttam a térképen, hova is megyünk, kicsit megrettentem a sok-sok kilométer láttán. Leginkább azért, mert tudtam, hogy az M6-oson nincs semmi látványosság és így kicsit unalmassá válhat az út. Ezt természetesen meg lehet oldani jó cd-kel amik, segítenek abban, hogy teljen az idő. Letérve az autópályáról Bóly mellett megyünk el, majd átmegyünk Villányon, Siklóson és meg is érkeztünk Harkányba.


Hétvégén lehetőségünk nyílt 3 napot Harkányban töltenünk, Anyukám kolléganőjének jóvoltából.

Amikor megláttam a térképen, hova is megyünk, kicsit megrettentem a sok-sok kilométer láttán. Leginkább azért, mert tudtam, hogy az M6-oson nincs semmi látványosság és így kicsit unalmassá válhat az út.

Ezt természetesen meg lehet oldani jó cd-kel amik, segítenek abban, hogy teljen az idő. Letérve az autópályáról Bóly mellett megyünk el, majd átmegyünk Villányon, Siklóson és meg is érkeztünk Harkányba.

Harkányba érve a jobb oldalon van a piac és vele szemben a túloldalon találjuk a legjobb vendéglőt. Erre még visszatérek. A piac után a buszpályaudvarnál, ha befordulunk jobbra, már rá is bukkanhatunk a Gyógy- és Strandfürdőre. Ebben az utcában végig Hotelek és Apartmanok vannak, bár elárulom, egész Harkány Hotelekből áll. Sok olyan autóst láttunk, akik keresték saját szállásukat, köröket tettek az egész városban mire rátaláltak. Mikor mi sikeresen megérkeztünk az Apartmanunkba - ahova elsőre odataláltunk -, már elég késő volt és kicsit megéheztünk. Azt az utasítást kaptuk, hogy próbáljuk ki a Szigeti Halászcsárdát. Fogtuk magunkat, és mint már írtam az elején, a piaccal szemben lévő utcában megtaláltuk a Csárdát. A hangulatos Vendéglő egy tó közepén található, melyhez egy kis híd vezet át. Amikor odaértünk, csak a vendégek halk beszélgetése volt hallható és a békák brekegése. Meglepő módon, attól függetlenül, hogy teli volt a Csárda, egyből odajött hozzánk a pincér és fel is vette a rendelést. Sajnos nem ehhez vagyunk szokva. Volt már példa olyanra, hogy betértünk egy étterembe és 10 perc múlva ki is jöttünk, mert senki nem volt hajlandó velünk foglalkozni. Ebben a vendéglőben viszont pörögtek a pincérek és nagyon kedvesek voltak. Egy kis idő után, mikor kihozták a rendelésünket, zenére lettünk figyelmesek. Nem rádióból szólt, hanem élő zene volt, amire sokan táncra is perdültek. Aki Harkányba tér, csak ajánlani tudom ezt a helyet, mivel nem kell nagyon a pénztárca mélyére nyúlni és tényleg eszméletlen hangulatos. Érdemes sétálgatni a városban, mert vannak szép és jó helyek. Például a strand mögött a pécsi úton, különböző éttermek és fagyizók várják az idelátogatókat. Hallottuk sétánk közben, hogy az egyik fagyizónál nagyon nagy adag 1 gombóc. Kíváncsiak voltunk, hogy fogunk rátalálni. Nem volt nehéz, mivel sehol máshol nem volt akkora sor és tömeg, mint itt. Valóban igazuk volt a nagy adaggal kapcsolatban. Két gombócot kértünk fejenként, ami olyan volt, mintha máshol 4 gombócot kért volna az ember és persze olcsóbb is. Innen a fagyizótól pár lépésre van az országalma, ahol padok is vannak, szóval itt nyugodtan el lehet fogyasztani a fagylaltunkat. Sétánkat folytatva a strand mellet, a fák között megtaláljuk a gyönyörű szökőkutat, ami minden oldalról meg van világítva. Annyit még ajánlanék a Harkányba utazóknak, hogy valamilyen szúnyogriasztót vigyenek magukkal, mert mi piros foltokkal tértünk haza.

A Gyógy- és strandfürdő honlapja: http://www.harkanyfurdo.hu/digitalcity/domainstart/harkany.jsp?dom=BAAFKVDV

Szigeti Halászcsárda: http://hovamenjek.hu/harkany/szigeti-halaszcsarda

Egyik napunkat arra fordítottuk, hogy bejárjuk a környező helyeket.

Kezdtük először Siklóssal.

Természetesen mi mást nézne meg itt az ember, mint a várat. El kell mondanom, hogy az ide vezető út ki van táblázva, de az nem derül ki teljesen, hogy a vár előtt parkoló is van, ezért érdemes megnézni, hogy van-e ott hely. Mivel mi ezt nem tudtuk, így egy kis kerülővel, de feljutottunk az erődítményhez. A kapu előtt nem kell meglepődni, ha a jegytépő fiú azt mondja, már nem a várban lehet jegyet venni, hanem a lépcsőn lefele vezető úton. Mindenkinek elmondja, még annak is, aki soha nem járt ott, ebből adódóan még csak a várban sem vett jegyet, nemhogy a föld alatt. Az erődítmény minden része látogatható, több kiállítás is van.

Megnézhetjük a várbörtönt, a kínzókamrát és például a középkori fegyver- és hadtörténeti kiállítást. A teraszról belátható az egész Villányi-hegység a beterített szőlősökkel. Mikor körbejártuk a várat és kifele haladunk a kapun, ne csodálkozzon senki, amikor egy ifjú párt lát koszorúslányaikkal és fotósukkal. Tudni illik, itt készülnek a legjobb esküvői fotók Siklóson. Érdemes megnézni még a városban a Dzsámit is .

A Vár honlapja: http://www.siklosivar.hu/

Siklóstól tovább haladunk Villány felé.

A pincék két oldalon találhatók és az út mellett parkolók vannak kialakítva. Találunk egy helyet, megállunk, és már kezdődhet is a pincék bejárása. A pincéken kívül vannak, éttermek ahol el lehet fogyasztani egy ebédet és akár villányi bort kortyolgathatunk mellé. Mi mondjuk nem jártuk körbe a pincéket és sajnos nem is ettünk, de az éttermek nagytöbbsége teli volt. Megnéztük a pincék ajtaján az árakat és kiválasztottuk a Molnár Pincét. Szerencsénkre egy kedves lány fogadott minket, nyögvenyelősen elmondtuk, hogy mit is szeretnénk és már töltötte is az üvegeket. Lemehettünk a pincébe is, ahol lehetett fotókat készíteni, és legalább kicsit lehűltünk a pincehidegben. Nekünk ennyi volt Villány, nem próbálkoztunk sehol kóstolgatással.

Villányból Máriagyűd felé vesszük az irányt.

Sajnos nincs kitáblázva a Templom, de a főúton haladva majdnem a község végén jobbra kell kanyarodni és egyenesen a Kegyhelyhez jutunk. Hatalmas és gyönyörű a Templom melynek látványa a szemünk elé tárul. Kívül található egy Mária szobor, belül pedig lélegzetelállító minden. Sajnos bent nem lehet fotókat készíteni, de biztos beleég az ember emlékezetébe a látvány. Ez az egyik legkedveltebb zarándok-célpont Magyarországon.
Egy ilyen hosszú nap után érdemes visszatérni szállásunkra és kipihenni a fáradalmakat. Holnap is lesz nap, amikor lehet kirándulni.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat