18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A Dunakanyar kapujának gyöngyszeme, Szentendre

Megosztás
Utazás

Mikor erről a városról van szó, mindig megdobban a szívem. Érdemes minden évszakban felkeresni. Mindig más arcát mutatja, és mindig csodás. Szentendre megközelíthető HÉV-el, busszal, gépjárművel, sétahajóval, vagy akár, lehet kerékpártúránk célpontja is. Megérkezve egy teljesen más világba csöppenünk. Sikátoros, szűk utcákon, nyáron csodálatos virágok között sétálhatunk, miközben halljuk a méhek döngicsélését. A város feltérképezésekor vegyük figyelembe, hogy Szentendre a Múzeumok és Templomok városa címet is kiérdemelné.


Mikor erről a városról van szó, mindig megdobban a szívem. Érdemes minden évszakban felkeresni. Mindig más arcát mutatja, és mindig csodás. Szentendre megközelíthető HÉV-el, busszal, gépjárművel, sétahajóval, vagy akár, lehet kerékpártúránk célpontja is.

Megérkezve egy teljesen más világba csöppenünk. Sikátoros, szűk utcákon, nyáron csodálatos virágok között sétálhatunk, miközben halljuk a méhek döngicsélését.

A város feltérképezésekor vegyük figyelembe, hogy Szentendre a Múzeumok és Templomok városa címet is kiérdemelné.

Jártunkban-keltünkben számtalan múzeumba térhetünk be a nyári forróságban egy kis hűvöset keresve.

Érdemes megnézni a Barcsay és a Czóbel Múzeumot is. Persze, kinek ideje engedi, a többit is felkeresheti, de nekem most csak ez fért bele.

Ami nem szokványos, hát itt, olyat is találunk.

Ilyen például a Szamos Marcipán „kicsiny” boltja, ahol kapható mi szem-szájnak ingere, és mindenképp ajánlom, ha ide betértünk, ne hagyjuk ki a marcipán múzeumot. Ami ugyan nyáron nem túl „felkapott” (kinek is jut eszébe ilyen melegben a karácsony) a Karácsony bolt.

Ide is érdemes betérni, de vigyázzunk, ha gyerekkel megyünk. Nem szabadulunk valami féle csecse-becse nélkül. Csodálatos karácsonyfadíszek, hatalmas Mikulások, feldíszített, és így ötleteket adó karácsonyfák kerítenek hatalmukba, még egy felnőttet is.

Mikor a város belső részét kellőképpen feltérképeztük, megállunk Szentendre legjobb fagylaltozójánál (rájöttök melyik az, mivel mindig hosszú sor kígyózik előtte).

Tehát fagylaltozgatásunk közepette kijutunk a Duna korzóra. Duna habjai nyaldossák a partot, a sok apró hullámon meg-megcsillan a nap sugara. Láthatjuk, amint a kacsák veszekszenek a vízen és alá-alá buknak. Én személy szerint órákig tudnám nézni ezt a tájat. Most egy gyors ebéd elfogyasztása után a korzón, tovább kell álljunk, mert uticélunk következő állomása már vár ránk.

Máris a Szentendre szélén elhelyezkedő Szabadtéri Néprajzi Múzeumba érkeztünk. A Skanzen is nagy szerelem. A gyerekeket semmi esetre se felejtsük otthon, egy élmény lesz látni a kipirosodott arcukat, és a csillogó szemüket, amikor megmutatjuk milyen is volt az élet régen.

Nyolc tájegységre bontva mutatja be a múzeum, hogyan is éltek elődeink a falvakban, és a mezővárosokban. Különböző rétegek és csoportok kultúrája is megjelenik.

Betérhetünk apró boltba, ahol meleg pogácsához juthatunk, de láthatunk kovácsműhelyt, gyertyaöntő műhelyt, és még számtalan szakmát, melyet bemutatnak a látogatónak. Akár ki is próbálhatja magát az ember, és az elkészített remekművet akár haza is viheti emlékbe.

Meg kell említenem, hogy a Skanzenen belül már vonatjárat is közlekedik. Átadásra került a kis nyomtávú vonat, mellyel bejárhatjuk a területet, főleg az Apukák és gyermekek nagy örömére.  

Nehéz szívvel állok tovább, de lassan zár a múzeum és hazafelé veszem az irányt. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat